Bergholts opskrifter

gastronomi siden 2007


Rossini caviar, vagtelæg og blomkålsflan, Falsled del 4

| 2 Comments

Efter den nordisk ajourførte servering af østers fra Marennes-Oléron bølgede køkkenet på Falsled Kro tilbage mod den mere klassiske, franske pol. Caviar fra Baerri serveret i afkølet dåse med obligatorisk benske, så uheldige smagsudviklinger mellem caviar og metal ikke opstår.

rossini-caviar-falsled-kro
På siden en blomkålsflan: blød, cremet og skummende toppet af, karse på toppen, perfekt pocherede vagtelæg nedenunder. Simpelt, velsmagende. Æg og caviar har det bare godt i hinandens selskab, og vi havde det godt i selskab med denne meget klassiske komposition.

tilbehoer-til-caviar-rossini

Klassiske toner på vinfronten også. Philipponnats ‘Royal Réserve Brut’ NV. Domineret af pinot noir fra marker i Montaigne de Reims. Ved sammenstikningen af NV’en tilføjes vin de réserve, der byder på bund og modne toner, øget kompleksitet.

Fortsættes her: Hummer Tiger Lee anno 2011 & koldrøget laks.

2 Comments

  1. Wauw – gid det var mig! Dejligt med endnu en grund til at glæde sig til at vende hjem til Danmark om nogle måneder. Tak for det.
    Bedste hilsener, Nanna

  2. Kære Nanna!

    Ja, jeg forstår dig. Du kommer tilbage til et toptunet gastroland med en hidtil uset spændvidde mellem klassiske køkkener, nynordiske køkkener og alt derimellem.

    Alt godt,

    Kasper

Leave a Reply

Required fields are marked *.