Guld- og sølvmedaljer for prisopgaver ved Københavns Universitet

Københavns Universitet har hvert år siden 1762 — med undtagelse af årene 1769-1791 — udskrevet prisopgaver som principielt kan besvares af alle. Oplysninger om tildelinger har siden 1849 kunnet læses i universitetets årbog.

Prisbelønningen består af universitetets guldmedalje, der tildeles, når opgaven er besvaret dækkende og med videnskabelig modenhed. Besvarelser, der ikke fuldt ud opfylder disse krav, kan tildeles universitetets sølvmedalje.

Promoveringen af medaljetagerne sker ved universitetets årsfest. Medaljerne, der overrækkes ved promoveringen, bærer på aversen en Pallas Athene-figur og på reversen påskriften “Ingenio et studio” omgivet af en laurbærkrans.

Den forfatter, som belønnes med guld- eller sølvmedalje, får tillige udbetalt et nærmere fastsat beløb og et rejselegat fra Direktør Ib Henriksens Fond.

Besvarelserne opbevares i universitetets arkiv. De belønnede prisopgaver gøres tilgængelige for offentligheden efter nærmere aftale med henholdsvis Det Kongelige Bibliotek og Danmarks Natur- og Lægevidenskabelige Bibliotek.

Prisopgaver ved Københavns Universitet 2004
Ved Københavns Universitets årsfest den 11.11.2004 uddelte rektor 7 guldmedaljer og 11 sølvmedaljer som anerkendelse for de bedste besvarelser af universitetets prisspørgsmål 2003. Disse prisopgaver blev udskrevet ved årsfesten i november 2002 og indleveredes i januar 2004.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *