De bedste organisationer på sociale medier 2021

Forleden udkom en større analyse af 240 interesseorgnisationers tilstedeværelse og performance på digitale medier bredt og mere specifikt på Facebook, som fungerer som primær digital kanal for oplysning og indsamling på kryds og tværs af organisationerne.

Analysen er udarbejdet af Analysebureauet ‘Analyse & Tal’. Folkekirkens Nødhjælp, som jeg arbejder for, indtager en andenplads målt på antal følgere på Facebook og en sjetteplads målt på at skabe interaktioner / engagement.

Det er vi selvfølgelig stolte af – og det er mange års arbejde, der nu placerer os i toppen. Dyreværnsorganisationerne og Kræftens Bkæmpelse stårt ekstremt stærkt på interaktioner og engagment – en del af det er indbygget, kan man måske sige, i deres arbejdsområder, hvor der er massive patosmuligheder for formidling, hvilket tydeligt afspejles i de eksempler på opslag, der er med i rapporten.

Analysen, som indeholder både tal, oversigter og betragtninger, kan downloades her:

Sådan gør de bedste danske interesseorganisationer på Facebook

 

Oversigt over de organisationer, der performer bedst på Facebook - målt på antal følgere og antal interaktioner / engagement. Analyse foretaget af Analyse & Tal. Datasæt marts 2020 til marts 2021.
Oversigt over de organisationer, der performer bedst på Facebook – målt på antal følgere og antal interaktioner / engagement. Analyse foretaget af Analyse & Tal. Datasæt marts 2020 til marts 2021.

Konklusioner fra rapporten
Rapporten konkluderer, at ‘Facebook har vist sig at være den måske mest effektive metode til at:

1) Sætte en offentlig dagsorden
2) Engagere medlemmer i ens sag
3) Få flere nye medlemmer og støtter
4) Få flere bidragsydere og dinationer

hvilket betyder, at tilstedeværelsen på Facebook hænger tæt sammen med organisationernes kerneforretning.

Nærmest paretofordelinger
Andre konklusioner i rapporten ‘Sådan gør de bedste danske interesseorganisationer på Facebook’:

De 20 bedste organisationer står for 60% af det samlede antal interaktioner (for alle 240 organisationer)
De 20 organisationer, der bruger flest penge på annocnering, står for mere end 80% af det samlede annoncespend

Antal følgere vs interaktioner 
I diverse fora, hvor rapporten er delt, dykkes der ned i, at der ikke er nogen 1:1-relation mellem antal følgere og antal interaktioner / egnagement for organisationerne, hvilket man måske skulle forvente.

Det er velkendt, at større fanbaser ofte har en lavere engagementsprocent (reach / interaktioner * 100) end mindre fanbaser, fordi de stores komposition ofte indeholder forskelligrettede interesser (for vores vedkommende kunne det være: Giv en ged, Genbrug, Madspild, Wefood, Ukraine, Sogneindsamling, Naturkatastrofer, Humanitære katastrofer, Kirkeligt indhold og relationer, Aktivistisk indhold med videre), hvor organisationer med færre forskellige segmenter ofte vil ramme rigtigt på en større del af fanbasen samlet set.

Derudover er der stor forskel på, hvor mange posts hver organisation publicerer dagligt – og over tid har der også været stor forskel på, hvordan den optimale kadence var i forhold til samlet reach.

Oprindeligt bragt på Kommunikationsforum her.