Kategorier
grill grillspyd

If it ain’t broken, don’t fix it: 80’er-spyd med højreb, rødløg og peberfrugt.

Hørte engang én sige, at i de lande, hvor peberfrugter naturligt gror, spiser man dem aldrig rå. Jeg ved ikke om det er rigtigt, men det gi’r go’ mening. Rå peberfrugt er ikke lige min kop te, særligt ikke i kombination med oste. Nå…

Dagens grillomgang står på grillspyd a la 80’erne, hvilket vil sige kød (i dag ungt oksehøjreb skåret i tern), rødløg og rød peberfrugt.

Sagerne blev kørt på træspyd (som havde ligget i blød i vand en halv times tid, for så er der nemlig mindre risiko for, at der går fut i dem) marineret i citronsaft, rødvin, salt, peber, olivenolie og et godt skud grofthakket frisk mynte + en smule et halvt fed finthakket hvidløg + en stor teskefuld sukker.

Resultatet inden tilberedning således:

souvlaki-filtered

Grill-approach
Weber med gammeldags trækul. Forholdsvis langt mellem kul og rist, omkring 30cm, hvilket gi’r en forholdsvis lang grilltid, omkring 20-30 minutter. Spydene vendes 4-5 gange. Hvilket i et kvarters tid, mens aspargesne kommer på, og grilles så afslutningsvis tættere på kullene for at gi’ en solid, maillard-agtig, stegeskorpe.


Tilbehør og tilhørende vino

Som tilbehør bli’r det grillede hvide aspares. I glassene en pivung (2013) Côtes-du-Rhône fra Léon Perdigal. Vist nok primært på grenache, som gi’r en god sødmefuld primærfrugt, lidt mourvedre, der gi’r krydrede toner og tannin + syrah, som gi’r et vist floralt og herbalt præg. Ikke stor vin på nogen måde; men heller ikke en ret med stor kompleksitet. Ærligt mad med ærlig vin, kunne man sige.

Slutteligt vil jeg lige beklage lav post-frekvens. Er i stigende grad begyndt at mikroblogge på Twitter om gastronomi. Det går hurtigt, og der er mulighed for at nyde maden, når den er rygende varm frem for efter 5-10 skud fra forskellige vinkler med forskellig belysningsgrad, osv.. Følg mig evt. hér @kasperbergholt.

leon-perdigal-cotes-du-rhone-filtered-anne

En kommentar til “If it ain’t broken, don’t fix it: 80’er-spyd med højreb, rødløg og peberfrugt.”

Det ser meget lækkert ud, men noget jeg godt kunne savne er et billede af maden efter tilberedning. Ikke nødvendigvis lagt pænt på tallerken, for maden skal jo nødig nå at blive kold inden den nydes.

Lukket for kommentarer.