Vin fra en anden verden: Saint-Joseph, Domaine Barou, 2012

Saint-Joseph 2011 fra Domaine Barou
Saint-Joseph 2011 fra Domaine Barou

Jeg havde i slutningen af december en rigtig god oplevelse med Domaine Barous ‘Saint-Joseph’ i årgang 2007. Ovenpå den gode smagsoplevelse bestilte jeg et par flasker af domænets 2012-årgang. Jeg ved dårligt nok, hvad jeg skal skrive. 2012-årgangen var spøjs, men ikke på den gode måde.


Indledningsvis fin i næsen. Toner af kostald, brett, violer og blåbær. Men efter 10 minutter i glasset, faldt sagerne sammen. Mørk, mørk, mørk frugt, der mest af alt mindedede om australske kusiner.

Se også: Opskrift på rødvinssauce lavet fra bunden

Fin frugtsyre umiddelbart, men samtidig med toner af kirsebærvin. Sådan skal Saint-Joseph bare ikke smage i min bog. Den skal være drevet af en kølig frugt. Og der skal være en kerne af mineralitet, der peger tilbage på de granitholdige skråninger, vinen stammer fra.

Måske skyldes det, at der er blevet varmere på disse kanter. Jeg har i hvert fald vanskeligt ved at finde den skrøbelige balance mellem frugt og eftersmag, jeg forbinder med klassisk Saint-Joseph. Etiketten lover ‘Un autre monde’ — en anden verden. Denne verden peger for mig i oversøisk retning. Og det er ikke derfor, jeg køber Saint-Joseph.