Kategorier
estragon bearnaisessens

Hjemmelavet béarnaise-essens

Opskriften på essens er flyttet hertil > Opskrift på hjemmelavet béarnaise.

 

5 kommentarer til “Hjemmelavet béarnaise-essens”

Har lavet bearnaise essense, men aldrig kommet kørvel i. Det er ikke faldet mig ind. Men kan man virkelig smage denne sarte anis smag op imod den kraftige anissmag fra estragon ?

Jeg kommer dog tit kørvel i selve saucen blot ikke i essensen.

Men jeg er jo normalt nørdet nok til at hvis Escoffier siger det …ja så må det i 🙂
Sådan at forstå jeg helst vil lave det hele the classic way – inden jeg selv begynder at lave om – udgangspunktet eller refferencen skal være i orden.

men her har jeg misset det 🙂 unde at kunne smage det..

/Erland

“…to kørvel or not to kørvel, that is the question…”

Jeg plejer at plukke bladene af kørvelen og bruge stænglerne(stødt et par gange ryggen på en stor kniv) til essensen, det samme med estragonen. Men det varierer lidt hvor nørdet man gider være med sin bearnaise 😉

Godt nytår!

Mvh Sjønne

@Erland — Jeg er faktisk i tvivl om, hvorvidt Escoffier kun tilsætter kørvelbladene til den færdige sauce; eller om kørvlen også er med i essensbasen. Det må jeg lige grave i ved lejlighed, medmindre andre lige har en Escoffier-bog liggende ved hånden.

@Sjønne — tak for indspark. Dit approach minder om mit, dog kom der tidligere på dagen både stængler og blade med i essensen.

Godt Nytår lige over!

Kasper

Uh hvor ser det spændende ud! Jeg vil sende opskriften videre og få smagt den næste gang jeg inviterer mig selv på middag ude i byen 😉

Lukket for kommentarer.