Kategorier
Uncategorized

Bergholts champagneanbefalinger

Ovenpå Sandra Nanette Skrivers fine introduktion til champagner til nytår i går, tænkte jeg, at jeg ville præsentere tre anbefalelsesværdige champagner, som alle befinder sig uden for kultklassen, og det betyder, at de kan købes for menneskepenge.

jacques-lassaigne-extra-brut-vinges-des-montegueaux
Som Sandra skrev i går, har Philipson Wine traditionelt kunnet byde på prisbaskere i slutningen af december, men de mindre importører kan også følge med på prisfronten. I min optik rammer A. Margaines champagner det magiske punkt, hvor prisgrafen møder kvalitetsrgrafen.

A. Margaine
Domænet er på 6,7 hektar, og der produceres årligt ca. 4.500 kasser champagne. Margaine fokuserer på chardonnaydruen, og arbejder med egne kloner (et approach, der også kendes fra Marquis D’Angerville i Bourgogne, hvor man udelukkede arbejder med sin egen pinot noir-klon).

Margaine sælger drue til de store huse — bl.a. Bollinger, Roederer og Veuve Cliquot, men producerer også selv vin. Standardcuvéen er et mix af 90% chardonnay og 10% pinot noir.

Margaines 1. cru cuvée traditionelle ligger på kroner 180 hos The Wine Company og byder til prisen på en uhørt grad af kompleksitet og lagdelthed.

Husets blanc de blancs, som vil udgøre et fortrinligt glas til nytårstalen, kan købes for 299,- i årgang 2002.

A. Gratien
Gratiens non vintage blanc de blancs-cuvée (altså ren chardonnay) har hygget sig på gamle fade fra Chablis. Det giver en smule oxidering, hvilket bidrager med en flot kompleksitet (kombineret med 6 års lagring på gærresterne). Malolaktisk gæring er fravalgt for at bibeholde en frisk kerne af syrefasthed. Pt. nedsat fra 399,- til 349,- hos Bichel.

7 kommentarer til “Bergholts champagneanbefalinger”

Hej Kasper

Nogle herlige bud, man bliver helt tørstig. Jeg glæder mig til en aften hvor der kun skal drikkes bobler!!!

Glædelig jul.

Kære Anders!

Ja — det var lidt af et scoop, ikke? Men nu har vi jo stået sammen, Sandra og jeg, og kigget ind igennem ruden til de hellige Jacques Selosse flasker på NIMB, så jeg tror, jeg har fået oparbejdet lidt goodwill på champagnefronten dér.!

Hvad angår Philipsons tiblud på Delamotte bli’r jeg dig svar skyldig; for jeg har ikke smagt den eller andre champagner fra huset (så vidt jeg husker i hvert fald).

Ved du, hvornår den er degorgeret?

Ud fra bedømmelserne på Philipsons hjemmeside ser det jo ud til, at den klarer sig rigtigt godt i på tværs af de forskellieg vinmediers test, og Sandra lander også på fire stjerner.

På basis af det ville jeg da gi’ den et skud.

Alt godt,

Kasper

@Frederik!

Det varmer jo, at man kan gøre en pro-smage som dig tørstig efter et solidt, komplekst glas bobler.

Vine produceret tæt på kuldegrænsen for den specifikke druesort kan altså bare et eller andet.

Uhm.

Ville ønske, der fandtes bedre champagnesmagebarer i de danske storcentre. Illums er ok, men intet i forhold til dem, man fx finder i Tyskland.

Mindes at sidde og spise go’ sushi og pimpe 2-5-10-20 årige årgangschampagner i en kælder i Köln of all places. 2-10 euro per glas, så vidt jeg husker.

Nå minderne løber mg i pennen igen.

Alt godt,

Kasper

Dennis Nimandsiger:

Hvad gør man som nordjyde, når der skal indkøbes champagne til nytår?

Er der anbefalelsesværdige champagner hos Sigurd Müller, Vinspecialisten, Skjold Burne, Vinoble (Lysgaard&Kjeller) eller øvrige forhandlere i det nordjyske?

Venligst,
Dennis Nimand

Kære Dennis!

Jeg sender fluks dit spørgsmål videre til Sandra, som har fingeren på champagnepulsen — og vis netop har smagt sig igennem alt, hvad der værd at smage sig igennem fra de store huse.

Sigurd Müller burde helt klart have noget.

Ellers vil jeg tro, at Bichels fragtmand snildt kan nå at levere mellem jul og nytår.

De har også en god Maury til din nytårsdessert.

Alt godt,

Kasper

Hej Dennis.

Vinoble har et særdeles dårligt udvalg af champagne – men hvis du går derind, skal de nok få solgt dig noget alligevel.

Hos Sigurd Müller er udvalget ligeledes dårligt.

Så hvid du vil høre min mening er svaret Skjold Burne! I Århus har de byens bedste udvalg af champagne. Kan selvfølgelig godt være det ikke er tilfældet i din del af landet – det ved jeg ikke.

Mine personlige favoritter er Taittinger og Bollinger. Ikke helt billige, men meget klassiske og meget velsmagende.

Lukket for kommentarer.