Bistro Nord, Ålsgårde

Igennem en årrække var det Jan Hurtigkarls arbejds- og madtempel. Nordre Strandvej 154A i Ålsgårde med flot face en face-udsigt til Svenskerkysten.

Restauranten har stået tom trods hidsige salgs- og udlejningstilbud siden Hurtigkarl & Co flyttede ind i de nye lokaler v. Frederiksberg Have, men nu er stafetten taget op, bemærkede jeg tidligere på dagen, da vi kørte forbi og så et nyt skilt med ordene Bistro Nord på facaden.

Læs også: Anmeldelse af Bistor Nord i Ålsgårde.

bistro-nord-aalsgaarde-marts-2011
Nye ejere skulle efter sigende og skrivende være Tina Kragh (bachelor i Ernæring og Sundhed) og Sebastian Wickström (Kok), der igennem en årrække har drevet cateringfirmaet Organic Catering…

Den gastronomiske retning indikeres i restaurantens navn, nordisk bistro. Jeg er spændt på at se retaurantens første menukort; kører måske forbi i morgen…

Menu per april 2011 på Bistro Nord
Kortet er online på restaurantens hjemmeside og retterne placerer sig, som det kunne forventes ud fra navnet, inden for rammerne af det nye nordiske køkken, hvis flagskib er restaurant noma på Nordatlantens brygge.

Hér er stenbiderrogn med smørstegt rugbrød og eddikepulver, jomfruhummer med maltjord, kammusling med rødder fra Gotland, kalvebrisler med vilde svampe og beder og en højrebsfortolkning af den klassiske “bøf med løg”.

Afstemte vine på glas eller flasker følger menuen, et sympatisk træk!

Kasper Bergholt. Mad- & vinblogger siden 2007.