Bocuse d’Or 2012 — Jeppe Foldager

Vejen til Bocuse og Bruxelles

Jeppe Foldager har travlt i sit job som souchef på Søllerød Kro. I oktober har han endelig et par fridage i, så da han bliver spurgt, om han ville stille op til den danske konkurrence forud for Bocuse d’Or Europe, siger han naturligvis ja.

Af Annica Caroline Carlsen

Siden den søndag sidst i oktober har hverdagen ændret sig markant for den nordjyske kok. Jeppe er ikke typen, der gør noget halvhjertet. Han laver ikke mad, fordi det er hyggeligt. For ham er jobbet som kok ikke et arbejde. Det er en passion. Han gør det, fordi han ikke kan lade være.

Måske er dette en af forklaringerne på, at det er Jeppe, der vinder udtagelsen på Gourmet-akademiet i oktober foran sine kokkekollegaer. Mikkel Marshall fra Formel B og René Hansen fra Svinkløv Badehotel må se sig slåede og kommer ikke til at repræsentere Danmark i Bruxelles.

Siden udtagelsen har Jeppe og hans assistent, Christoffer Brink, kørt menuen omkring 15 gange. Jeppe har blandt andet været ansat som hofkok på Kongeskibet Dannebrog, så der var gensynsglæde, da HKH Prins Henrik smagte Jeppes menu under en middag på Amalienborg. Her fik Jeppe også overrakt en signeret udgave af en af Prinsgemalens kogebøger.

Jeppe Foldager serverede sin menu på Amalienborg for HKH Prins Henrik og Bocuse d'Or Danmarks bestyrelse. Blandt gæsterne var blandt andet tidl. overborgmester Ritt Bjerregaard og tidl. minister Eva Kjer Hansen. Foto: Flemming Gernyx.
Jeppe Foldager serverede sin menu på Amalienborg for HKH Prins Henrik og Bocuse d'Or Danmarks bestyrelse. Blandt gæsterne var blandt andet tidl. overborgmester Ritt Bjerregaard og tidl. minister Eva Kjer Hansen. Foto: Flemming Gernyx.

Den sidste tilberedning foregik foran pressen og blev udført efter de mange regler, der gør sig gældende under Bocuse d’Or. Tidsplanen er stram. Tiden skal overholdes, og derfor bruger Jeppe 12 minuturer, der står rundt om i køkkenet. Kødretten serveres præcis 30 minutter efter fiskeretten. Det store sølvfad transporteres hele vejen fra Gourmet-akademiets køkken ud til receptionen og tilbage til det lange bord. Gåturen med fadet svarer til den tur Jeppe, hans assistent og coach kommer til at tage forbi dommere og presse i Bruxelles.

Jeppe Foldager er til dagligt ansat som Souchef på Søllerød Kro sammen med assistent, Christoffer Brink, der arbejder som kok på restaurant Geranium. Foto: Flemming Gernyx

Der er tænkt over alle detaljer. Det er generalprøve. I dag er der premiere i Bruxelles.