Hvad gør man, når en Bordeaux fra Lidl ikke fejer benene væk under en?

Måske en provokerende overskrift. Sådan lidt tabloid-agtig. Men dér sidder der jo nogle journalister og konkurrerer med hinanden om at opnå flest læsere elle pageviews. Det gjorde jeg også engang. Nu er jeg lidt ligeglad.

En venlig madblogger skrev på Twitter, at det var lidt underligt, at et pr-bureau på vegne af Lidl havde sendt mig en smagekasse med vine udvalgt af Rasmus Amdi Larsen, når min blog, denne, var så godt som sandet til.

Det er rigtigt, det er ikke synderligt mange indlæg, jeg kører udenfor vesten. Men frekvens er i min bog ikke = en god blog. Og da slet ikke en god tekst. Eller historie, som journalister ville kalde det.

Tryk på return-knappen. Lidl køber annonceplads i Børsen. Og de betaler et pr-bureau for at kontakte danske bloggere. Det er en fin idé. Ganske moderne kunne man sige.

De dersens sociale medier er cool og spændende, og der findes masser af social media-eksperter/-journalister, som bærer fanen frem. Hvis man vil noget som brand, så skal man ‘engage, or die‘ (og det fineneste, man kan gøre, er at bygge en stamme op omrkring sit brand (som i gamle dage var noget man udsatte kvæg for).

Og hvorfor dælen ikke spille på flere heste. Andre, mere reflekterede typer vil mene, at man måske skal tænke 2-3 gange igennem inden man sender noget ud til bloggere. For der er en fare. En fare for, at de ikke kan li’ det tilsendte. Bloggere er subjektive.
Fin smagekasse tilsendt fra Lidl kvalitetsstemplet fra sommelieren Rasmus Amdi Larsen. Fin idé, fin segmentering, fin eksekvering. Min vinven Fredrik Kreutzer, der er Brand Manager hos Otto Suenson har også fået en pakke.

Og så er det, jeg bli’r lidt i tvivl. Skal jeg lade en semi-dårlig oplevelse forbigå unævnt. Eller skal jeg, som blogger jeg er, formidle mit umiddelbare, subjektive indtryk?

Jeg vælger det sidste. Og der er alle mulige bias’er. For det første er jeg ikke synderligt begejstret for Bordeaux. For det andet foretrækker jeg lettere vine, særligt fra Tyskland og Østrig. Men jeg har fået to flasker af Lidl — og brugte nogle løntimer hos pr-bureauet, Primetime.

395,- kroner. For en Margaux. Så klassisk og fransk som det blive kan. Smagte den godt. Jo. Eller nej. Den var tung. Jeg savnede frugtstyre. En læskethed. Men det er nok ikke vinens skyld eller Amdi Larsens.

Vil jeg anbefale den til andre, når vinene kommer i butikkerne om en lille uges tid? Nope. Sorry.

Jeg plejer at sige, at vin ikke bliver eksponentielt bedre med prisen. I praksis at prishoppet mellem 50 og 100 nok svarer til dobbelt så god vin. Men så går det nedad derfra.

Fra 100 til 200 bli’r det måske 50% bedre. Fra 200 til 400 måske 25% bedre. Forudsat, og her kommer det vigtige, at man har en grundreference. Det har jeg ikke, hvad angår Bordeaux. Og det er min skyld, ene og alene. Ikke Bordeaux’, ikke Lidls og slet ikke Ramus Amdi Larsens.

Men igen — 400 kroner. Jeg kan ikke lade være med at holde prisen op mod vine, jeg er pjattet med. Fra nordlig rhône, Østrig, Alsace eller Tyskland. Så meget for ‘aquired taste‘.

Øvelsens formål er helt klart at skabe omtalte. Og det tror jeg lykkes meget godt. Hvad angår madvalg, var jeg forbi Escoffier og lidt madsites.

Men tror jo i bund og grund ikke så meget på opskrifter. En tomat er ikke en tomat. Et stykke lammeryg er ikke bare et stykke lammeryg. Så jeg vendte øjet mod kålen, savoy-kål. Det er næste altid kål. Tænkepause.

Refleksionspause, hvor mad og vin blevet overvejet.

tegning1

bordeaux3

Ædle sager. Så landede på lammecarre, savoykål sauteret i smør, kalevfond, en sjat Margaux, persillerod stegt sprødt i tern og smørristede hasselnøder.

savoy
Vinen var dyb. Fin garvesyre. Fornuftig længde på eftersmagen. Tobak, læder og lidt lakrids, som der står i Lidls katalog.

lam-hagrid

I min bog en fin vin, der var modnet fornuftigt. Men, up front, ville jeg betale 395,- for den? Aldrig.

On another note så synes jeg, at Cabernet Franc fra Loire pt. er særdeles interessant målt på terroir-/druepræg og særligt holdt op mod prisniveauet.