Kategorier
Domaine Domaine Gilbert Picq

Chablis prémier cru, Vosgros, Domaine Domaine Gilbert Picq

Chablis premiér cru fra Domaine Gilbert Picq. Chablis er nok mit favoritområde, hvad angår chardonnay-druen. Syrerige, mineralske, faste og stramme vine. Chardonnay dyrket på kuldegrænsen. I USA siger man ABC, anything but chardonnay, og i Guds eget land er Chablis nærmest synonymt med chardonnay, og chardonnay nærmest synonymt med hvidvin. Ofte fedladne og fadlagrede sager med begrænset syrespil tilfølge.

Chablis premier cru, Vosgros
chablis-premier-cru-vosgros-2009

Domaine Domaine Gilbert Picq
Domaine Gilbert Picq råder over 13,5 hektar vinmarker i fire forskellige appellationer, herunder Voisgros, der har premiér cru-status.

2009’eren kræver vist et par år mere på langs for at udtrykke sit potentiale fuldt ud. Vil være et godt match med sin letkalkede profil til fx friskpillede fjordrejer.

2 kommentarer til “Chablis prémier cru, Vosgros, Domaine Domaine Gilbert Picq”

Er så meget på bølgelængde med dig her. Chablis er herligt, frisk og læskende. Ofte er det muligt at gøre rigtig gode køb også. Undgå, som altid, det nederste niveau, men betal godt 100,- for en almindelig Chablis eller lige under 200,- for 1’er Cru så er det fuld valuta for skillingen.

Jeg har aldrig prøvet denne producent, men han lyder absolut fornuftig.

Hyg dig

Frederik

Hej Frederik!

Helt enig. Hvis det skal være i den billige ende, så har jeg haft rigtigt gode oplevelser med vinene fra La Chablisienne. Jeg mener, indgangs-cuvéen kan fås helt ned til 70 kroner (når der er tilbud, og det er der jo næsten altid hos den forhandler (Philipson Wine)). God syre og karaktér. Fourchaume med nogle år på bagen er også go’.

Alt godt,

Kasper

Lukket for kommentarer.