Heat I: Champagne & appetizere

Dette er andet afsnit i beskrivelsen af mit besøg på Falsled Kro. Indledningen kan læses her: Falsled Kro — tradition & fornyelse.

Pejsestuen, Falsled Kro, anno 2011
Appetizere indtages i kroens pejsestue. Hvis man ikke har bestilt en opholdspakke, som fx det jubilæumsophold, vi nød, præsenteres man for dagens menu og udbudet af drikkevarer. Jubilæumsmenuen indledtes med et glas af huschampagnen, Locret-Luchaud, premiér cru.

locret-luchaud-premier-cru-champagne-falsled-kro-2011

Champagnen blev serveret med vagtelæg, en klassiker på stedet. Dertil hibiscuskrydret salt fra Maldon.

vagtelaeg-falsled-kro

Derudover serveredes en ligeledes klassisk tonet skum på fløde og saltet torsk — i bunden af skålen syrlig tomatconcasse og saltede bider torsk.

Tredje appetizer bestod af en sprød, sprød, luftig og fnuglet chip drysset med kridhvid eddikestøv og akkompagneret af en mundvandsdrivende velsmagende estragonmayonnaise.

appetizer-estragonmayonnaise-eddikestoev
Fine anslag, og langt lettere samlet set end 2009-appetizerne (brandade, anderillettes, kaninsylte og vagtelæg med flagesalt).


Marmorsmør og maltbrød
Vi brød op fra krostuen og blev på fineste vis anvist bord i glaspavillonen med udsyn over haven. Brød og smør kom bordet. Ikke to, tre, fire forskellige slags, som det hed sig for nogle år siden, nej — en smør og et brød.

marmorsmoer-malt

maltbroed
“Marmorsmør” udgjort af smør og malt. Brødet lige så bagt med malt og med en — til min smag lige lovlig — sød tone, særligt fordi det skulle ledsage samtlige retter. Jeg kan godt li’ at kunne neutralisere smagsløgene mellem retterne med et stykke brød uden diverse smagstoninger.

Gækken slås løs: Appetizere på pinde
Derefter blev gækken slået løs i bedste molekylære facon med små, farverige “pindemadder”. Først en mundrensende firkantet sorbet på skovmærke, hvis jeg ikke husker forkert.

Dernæst et æblekys (marengs med kraftig æblesmag) med en blød kerne af cremet foie gras og en mere klassisk kartoffel-svampe-krokette. Let & legesygt, uden det kammede over — for kernen af velsmag var helt på plads.

appetizere-paa-pind-falsled-kro
Således pirrede var vi klar til at gå i gang med batteriet af jubilæumsmenuens forretter…

bestik-falsled-kroFortsættelse følger lige her: Østers fra Marennes-Oléron og hvid Graves.

Kasper Bergholt. Mad- & vinblogger siden 2007.