Kategorier
nytår

Champagne til nytår 2011

Det er snart nytårsaften, og der er tikket lidt forespørgsler ind på gode forslag i forskellige prislejer på. Jeg tillader mig at samle op hér, hvor andre også kan byde ind med gode bud.

Jacques Lassaigne
Jacques Lassaigne

Min personlig favorit er Jacques Lassaigne, som den faste læser vil vide. Priserne begynder vist ved 320 flasken og Jacques Lassaignes blanc de blanc vil være en fantastisk apéritif / sippe-champagne i forbindelse med Dronningens nytårs tale.

Hvad angår resten af champagnemarkedet, vil jeg henvise til Sandra Nanette Skrivers glimrende gennemgang af alle de store mærker, som kan læses her: Champagne til nytår.

Bud på champagne til nytårsaften
Bud på champagne til nytårsaften

5 kommentarer til “Champagne til nytår 2011”

Hej Kasper

Må jeg først og fremmest rose dig for dine egenskaber som fotograf? Tænderne begynder at løbe i vand, når man ser på billederne af Jacques Lassaigne flasken!

Jeg har primært tre “studenter pris venlige” mousserende vine, jeg vender tilbage til fra tid til anden.

Både Jean Louis Denois’ “Tradition” og Blanc de Blancs flasker er super lækre, og slår stort set alle andre mousserende flasker, jeg har prøvet i samme prisklasse. I hvert fald hvis vi snakker fransk vin. De minder om fornuftige champagner med et lille strejf af oversøisk modenhed i sig, og selvom det måske lyder lidt skørt, så er helhedsindtrykket ret så lækkert. Blanc de Blanc flasken er, som jeg husker det, lidt mere spinkel end sin bror, og derfor kommer de solmodne udtryk lidt længere frem i munden.
Fås hos Bichel til mellem 80-110kr.

Den sidste er Lucien Albrects Cremant d’Alsace Brut Rose. Den smager i min optik af meget mere end dens pris på 140kr. lægger op til, sprødt og fint med ribs og jordbær. Den ikke lyserøde version fra producenten led til gengæld af lidt vage bolsje toner, den ene gang jeg har smagt den.
Fås hos Theis Vine

Selv skal jeg nytårs aften have en NM flaske fra Fleury. Glæder mig til at smage den igen, for selvom det ikke er en flaske som huset råber højt om (Udover at den er Demeter certificeret, er det umuligt at finde noget om den), så bringer den en del rigtig gode minder med sig. Den har været med til mange festligheder rundt om i min familie, og uden at snakke for meget om mit eget liv, så synes jeg sgu jeg har grund til at fejre året der gik.

Tak for din bloggen i år Kasper. Håber alle får en god aften!
Venlig hilsen
Asger

Kære Asger!

Det kan du bande må, du godt må! 🙂 Bemærk dog, at det kun er Lassaigne-billedet, der er taget af mig, det andet har Sandra Nanette Skriver taget i forbindelse med sin dækning af sidste års champagnebatteri.

Jeg kender godt Jean Louis champagnebaskere, og jeg er enig i din — og Bichels — vurdering af huset. Det er virkelig bang for the buck — og bedre end mange af de store huses små champagner i min optik.

Lucien A. kender jeg ikke, men jeg vil gerne slå et slag for Bruno Michel, som vi selv drak sidste år (forhandles af Emilievin), blance brût til 225, cuvée rosé til 265 og Prémier cru blancs de blancs brugt til 260.

Hvis det altså ikke skal være Lassaigne eller et af de store huse.

Og mange tak Asger for din læsen og dine gode kommentarer — det er den slags, der gør det rigtigt interessant at skrive og drive en blog som denne. At der opstår ægte fortolkningsfællesskaber af forskellige områder, hér til aften blev det så Champagne — og mousserende (lige så gode) alternativer.

Alt godt,

Kasper

Kasper Bergholtsiger:

@Andreas Linde —

faktisk vil en god Moscato D’Asti gå bedre til kransekagen end alle de tørre cavaer, cremanter og champagner, der bli’r drukket kl. 24.00. Den har nemlig den sødme, der skal til. I modsætning til en klassisk, tør champagne. Det og så champagne i samspil med jordbær er og bliver to smagskombinationer, jeg slet ikke kan forstå folk gentager igen og igen.

Lukket for kommentarer.