Ebisu, Custom House byder på testmiddag

I morgen er jeg og en række andre madører inviteret til testmiddag på restauranten Ebisu, som er en del af Terence Conrans Custom House-restaurantkompleks i Havnegade.

Custom House -- facadebillede --aften

Anledningen er, at Ebisu er blevet let faceliftet kombineret med, at en ny chefkok, Eiichi Fujimara, er ansat.

Klassiske japanske ingredienser på Ebisu, Custom House
Indbydelsen nævner klassiske japanske ingredienser — miso, kød, fisk, soya. Jeg skal ikke lægge skjul på, at det japanske køkken ikke er noget, jeg har den bredeste eller dybeste viden om, men jeg glæder mig.

For ikke så længe siden kunne man i madbladet Gastro læse om Rene Redzepi fra nomas oplevelse af en gastronomisk rundrejse i Japan — som faktisk fandt sted samtidig med, at michelinbedømmerne tyggede sig igennem menuer på Københavns bedste restauranter.

Ebisu er en såkaldt japansk kro --og der er udsigt til kokkene, der arbejder
Arrangementet er interessant — og nyskabende, som jeg ser det — derved, at man ønsker at få ærlig, konstruktiv feedback på en række nyudviklede retter.

Som amatørgastronom rødmede kinderne i hvert fald lidt over indbydelsens ordlyd.

“Du er inviteret, da du er opfattet som en engageret og passioneret personlighed med forstand på bedre madlavning. Af samme årsag er invitationen personlig og kan ikke overdrages.  [..]  Det eneste, vi ønsker er din ærlige vurdering, ris og ros samt konstruktiv kritik af madlavningen og restaurantoplevelsen som helhed.

Dine og andre madørers vurderinger vil blive taget til seriøs efterretning – og i tilfælde af gensidig enighed justeres restaurantoplevelsen herefter. Missionen er med alle midler at skabe et fremtidigt skønhedsmoment smukkest muligt.

Hvad betyder Ebisu?

Ebisu --Fiskernes Lykkegud
Ebisu — fiskernes gud — Wikimedia-licens.

Ifølge japansk mytologi er Ebisu fiskernes gud. Der er dog også et område i Tokya, der hedder Ebisu, og det ligger bl.a. navn til en togstationer. Med beliggenheden i Havnegade og med masser af sushi og fiskeretter på menukortet antager jeg dog, at de ter fiskernes gud, der alluderes til med navnet Ebisu.

Ebisu er én ud af det syv Shichi Fukujin — Lykkeguder. Og faktisk den eneste, der er genuin japansk — de seks andre er indoptaget fra Kina (som igen har lånt fra indisk mytologi).

Kasper Bergholt. Mad- & vinblogger siden 2007.