Kategorier
falsled kro

Falsled Kro — august 2011

For et par måneder siden modtog jeg en mail fra Per Hallundbæk, køkkenchef ved Falsled Kro. Han bad mig ringe, der var noget, han gerne ville drøfte.

Det handlede om min uafhængige anmeldelse af Falsled Kro fra 2009. Per sagde, at den havde kostet dem mange penge, for af en eller anden grund vurderede Google, at den skulle lægge højt i søgeresultaterne. Min oplevelse af Falsled Kro var ikke lutter positiv.

Der var en række smuttere, som ikke bør forekomme på det niveau. Man glemte vores morgenmad. Hjorteserveringen var overstegt, og sommelieren glemte to ud af de tre glas, der skulle have ledsaget ostene.

falsled-kro

Per var enig i mine kritikpunkter, men meldte, at der nu var rettet op på sagerne. Falsled Kro havde, da jeg var på besøg, netop skiftet hænder, og den slags kan sætte sine spor i logistikken og flowet. Selv et sted på dette niveau. Hvis jeg havde tid og lyst, ville man gerne byde på et ophold med mulighed for at smage efter selv. Den slags er det jo vanskeligt at takke nej til.  Så på fredag drager jeg af sted mod det sydfynske, Danmarks køkkenhave. Menuen er mundvandsdryppende appetitlig:

Snacks i pejsestuen med smagsindtryk fra Falsled Kro gennem tiderne
~
Appetizere i restauranten med nye smagsindtryk fra Falsled Kro
~
Label Rouge-østers fra Marenne i Oléron med havtorn og havesyre
~
Baerii Prestige-caviar fra Rossini med blomkål på vagtelæg fa Løgismose Gods
~
Kroens hjemmerøgede laks med sauce “Tahitienne”
~
Hummer “Tiger Lee” — en hilsen til vores søsterrestaurant Kong Hans Kælder
~
Inspiration med due, foie gras og trøffel-sphere
~
Trancheret kalvekotelet med artiskokker og morkelsauce
~
Kroens ostevogn med brød og garniture
~
Pæretærte Falsled Kro anno 2011

 

13 kommentarer til “Falsled Kro — august 2011”

Enten er deres stavning – bevidst? – lige så avanceret som dres mad eller også har nogen brug for en korrekturlæser…

Ser ud til man skulle have satset på madblogning fremfor det politiske 🙂

@Lise — Hvad tænker du på? Er der fejl på Falsleds Kros hjemmeside? Eller her?

@Allan — 🙂

Der er da en masse “typos”/sjuskefejl i menuen – hvis jeg ikke er helt galt afmarcheret: genne tiderne, restauarnten, appetizzere, havtørn, smags indtryk, Kongs Hans kædr… Jeg er godt klar over at en madkunstner ikke nødvendigvis er en ordkunstner, og at stavefejl ikke nødvendigvis afspejler køkkenfejl. Jeg mener bare, at hvis man vil slå sig op på at levere luksus i høj klasse og formodentlig på at man kæler for detaljerne, så krakelerer det billede lidt i mine øjne, når der sjuskes sådan med den tekstlige præsentation. Én fejl kunne være et uheldigt tilfælde. En håndfuld er en tendens…

Jens Johansensiger:

Lise-
“Tyrkfejlene” er ikke på Falsleds hjemmeside, så jeg tror de er opstået et andet sted.
Skal vi gætte på at det er vores blogger der har rystet på håndet? 🙂

Lækker lækker menu der… jeg ville sgu heller ikke sige nej tak til sådan en omgang.

@Michelinstjerne-drenge: I ringer bare! 😉

Hej Lise & Jens!

Slåfejlene er mine. Jeg har så til gengæld rettet et par kompositafejl.

Men det er altså ikke Falsled Kros skyld, men udelukkende min. Årsagen er, at hjemmesiden er lavet i Flash, så jeg kunne ikke copy-paste direkte over.

Retter til & beklager!

Kasper

Anne Mette Nedergaardsiger:

For en god ordens skyld :

Betaler du selv for opholdet/maden ?

Jeg cementerer lige min position som dagens største flueknepper; nu er det jo DIN troværdighed, der står på spil, Kasper. 🙂

Hvad med at rette:

smags indtryk til smagsindtryk (det er dels korrekt og dels den valgte skrivemåde i linjen overfor)

havtørn til havtorn (du er ikke den eneste på nettet, der skriver havtørn, men er det ikke lidt svenskagtigt/krukket, når de fleste kalder det havtorn?)

Kongs Hans til Kong Hans

kalvekolet til kalvekotelet

Det er jo ikke fordi, man hverken er i tvivl om, hvad du mener, eller at det sikkert kommer til at smage himmelsk, men når vi bevæger os i de højere gastronomiske luftlag, så bør den omhu, der ydes tilberedning og servering af de gode råvarer også afspejle sig i skriverierne, hvad enten man er den, der leverer eller den, der vurderer maden – og i øvrigt tager sig selv alvorligt.

Synes jeg, altså. Men jeg har også en gang præsteret at aflyse en date med en mand, der stavede dårligt i en sms… 🙂

Jeg skal helt sikkert til at skrive mere negativt, men jeg er desværre relativt let at gøre tilfreds. Og hvis jeg skriver noget negativt ryger det ihvertfald ikke i top på Google 🙂

Ha det herligt og velbekomme,
Lasse

@Anne Mette
— Nej. Opholdet er på Falsleds Kros regning.

@Lise
Point taken. Jeg retter fluks til. Tak!

Alt godt,

Kasper

Fantastisk at have så observante, skarpe og deltagende læsere!

Alt fixet!

Hvor er dette kommentarspor dog underholdende. Da jeg samtidig er restaurantmand af hjerte, kan jeg ikke undgå at blive småforelsket i Lises gastronomiske rettelser af en våbenbror af kniv og gaffel, der samtidig også er guldmedaljevinder i sprogets opbygning. Priceless!

Lise, hvis du har mod på det, så vil jeg gerne invitere dig ud uden overhovedet, at vide hvem du er. Hvis du tør, kan jeg kontaktes på [email protected]. Og nej, jeg er ikke desperat.

Kasper: Middagsselskabet på Noma i går var om muligt gastronomisk vildere end sidst. Denne gang fik vi også prøvet den levende reje. Grænseoverskridende og velsmagende! Samtidig ville du elske at have været der, gæstelisten taget i betragtning. Jeg har mange røverhistorier at fortælle næste gang vi ses.

Lukket for kommentarer.