Findeopskrifter er en parasit, der bør udryddes

parasit-creative-commons-Dullhunk
parasit-creative-commons-Dullhunk

Web people vs. dot com people
Der er web people (folk der laver kvalitetsindhold, publicerer billeder, deltager i kommentarfelterne) & der dot com people (folk, der gerne vil tjene penge på alt dette dejlige indhold). Sådan var det ikke i begyndelsen, men sådan er det i stigende grad blevet. Og det fortsætter, medmindre en tilstrækkelig stor gruppe mennesker sætter foden ned og siger ‘nej tak’.

Læs også: Madbevægelsen: Danske bloggere siger nej tak til Findeopskrifter.dk 

Findeopskrifter — en parasit på kvalitetsindhold
På dansk grund er Findeopskrifter et eminent godt eksempel på en dot com-inspireret parasit. En parasit, der igennem basale psykologiske mekanismer snyder danske madbloggere til at tro, at det er en god idé for dem at tilmelde sig madportalen.

Men det er det ikke. Findeopskrifter beder bloggerne tilføje et lille badge med et link til hjemmesiden. For hver side på en blog genereres et link. Bloggerne bliver lovet øget synlighed og trafikafkast til gengæld. Når Findeopskrifter linker til de madblogs, der deltager, sættes der et ‘vi stoler ikke på dig’-signal på linket (en no-follow-attribut).

Indholdet på madblogs udvandes
Det betyder, at Findeopskrifter stille og roligt fremstår som en autoritetsside, mens madblogsne bliver udvandet linkmæssigt. Følgevirkningen heraf er, at Findeopskrifter nu ranker bedre i søgemaskinerne end de blogs, der er med.

Flere penge, mere søgemaskineoptimering
Det er kommet mig for øre fra pålidligste kilde, at Findeopskrifter nu tjener nok penge til at engagere en annoncesælger. Det giver penge, og det giver penge til yderligere søgemaskineoptimering. Resultat: Resultater fra madblogs bliver trykket nedaf, og Findeopskrifter-sider stryger opad.

En klam forretningsmodel
For en gammel cyberpunker som mig er det den klammeste forretningsmodel, man kan forestille sig. At udnytte folks uvidenhed om, hvordan internettets nederste lag fungerer for at skabe profit.

To håb for fremtiden
Jeg har to håb. Et, at Google de-ranker Findeopskrifter på grund af duplicate content; To, at madbloggere i Danmark takker nej til denne parasit på deres indhold. Sletter banneret. Og be’r Findeopskrifter om at fjerne materiale fra deres blogs på deres hjemmesider.

23 tanker om “Findeopskrifter er en parasit, der bør udryddes”

 1. Er hermed gjort – har også undret mig over deres reklamevideoer, og mit virusprogram gav mig en spam advarsel på deres side for et par dage siden…

  Tak for tippet 🙂

 2. Du har ret, det er helt tosset at lade sådan en “pseudo-portal” fremstå som et sted med bunkevis af indhold.
  Jeg er desværre selv hoppet på den, og får da også en del trafik derfra – men som du skriver, så er det på bekostning af egen og andres googlerank. Det giver udvandede søgninger som absolut ikke er til gavn for søgende brugere.

  Jeg vil fjerne banner/links med det samme.

 3. Man kan blokere for findeopskifter i Settings/Indstillinger i Google – ikke bare slipper man for disse elendige søgeresultater, men Google bruger også blokeringer til at downranke et website (hvis tilstrækkeligt mange blokerer)

 4. Jeg har også været på, men meldte mig ud for en lille uge siden, jeg fik trafik via siden, men på sigt er det bestemt ikke til bloggernes fordel….

 5. Kære alle kommentatorer!

  Mange tak for jeres indspark. Godt at høre, at flere af jer har vendt Findeopskrifter ryggen. For jo, der kan være en trafikværdi i at være med. Men det er ligesom at tisse i bukserne. Det går ud over ens madblog på den lange bane.

  Alt godt,

  Kasper

 6. Hej Bergholt,

  Det glæder os, at du har lagt mærke til Findeoppskrifter, men vi er kede af at høre, at du føler, som du gør angående hjemmesiden. Vi ønsker, at Findeoppskrifter fungerer som en søgemaskine for opskrifter og for at kunne levere trafik, må vi også få noget trafik ind. I løbet af kun sidste uge sørgede vi for over 200000 besøg til madbloggere i Danmark. Trafikken kommer fra flere kilder og den organiske trafik fra søgemaskiner er en af kilderne. Angående optimering af hjemmesiden, så følger vi de samme standarder, som andre større hjemmesider også følger, f.eks. når det gælder no-follow attributtet på eksterne links, præcis som Wikipedia og Google gør. Med hensyn til Widget, så er det helt frivilligt for blogs at gøre brug af denne. Næsten halvdelen af de blogs, som er med i vores indeks, er ikke en del af toplisten og det er ikke nogen krav for os at sørge for trafik til bloggenes opskrifter. I modsætning til hvad du tror, så værdsætter de allerfleste bloggere at være en del af Findeoppskrifter og ser hvordan de ryger op i toplisten flere gange om ugen. Når det kommer til reklame, er det ingen hemmelighed, at hjemmesiden, som så mange andre hjemmesider og produkter, er finansieret af annonceindtægter, som bruges på vedligeholdelse og løbende forbedring af hjemmesiden.

 7. Jeg irriteres frygteligt over dem når jeg søger opskrifter på nettet, for de har desværre meget høje google ratings.
  Jeg kan godt lide at finde opskrifter på små spændende blogs, men efterhånden er det kyn findeopskrifter, der dukker op i resultaterne. Og jeg gider ikke det forstyrrende mellemled. Så kære bloggere, gå bare iden om findeopskrifter, for det gør jeg også som bruger!

 8. Hej,

  En kopi af en kommentar til et lignende indlæg på grydeskeen.dk:

  Jeg er – ligesom mange andre – godt træt af, at mine søgninger efter opskrifter bliver plastret til med ubrugelige resultater fra findeopskrifter, som ikke bibringer andet end et forsinkende reklamestep mellem min søgning og de blogs, som indeholder opskrifterne.
  Som tip kan jeg anbefale denne extention til Google Chrome:
  https://chrome.google.com/webstore/detail/personal-blocklist-by-goo/nolijncfnkgaikbjbdaogikpmpbdcdef?hl=en
  Den giver mulighed for at blokere et helt domæne fra Googles søgeresultater (permanent, hvis man er logget ind med en google account) – og som lille sideeffekt, sender den oplysning om blokerede domæner tilbage til Google, så det indgår i deres ranking.
  Den har gjort underværker for min søgning – nu ser jeg ikke findeopskrifter mere 🙂
  /Peter

Der er lukket for kommentarer.