Fiskemanden i Hornbæk og fatttigmands-hummerbisque

Om turen til fiskemanden i Hornbæk

Min opskrift på hummerbisque er en af de mest kommenterede her på bloggen med sine 40 kommentarer indtil videre. Der plejer at dukke et par spørgsmål op omkring nytår.

Opmærksomhed er den knappeste ressource i universet

Og det er mig selvsagt mig en glæde, at et så, ja hvad skal man kalde det, perifert måske, fænomen kan tiltrække sig så meget opmærksomhed i en tid, hvor opmærksomhed måske er den knappeste ressource i verden.

Tur til fiskemanden i Hornbæk

Der lå de og lokkede. Omkring 500,- kiloet for de danske; og omkring 350,- for de canadiske hos fiskemanden i Hornbæk. Det er mange penge. Men så så jeg skalrejerne. Og de blev en del af aftenens ret, der bestod af to elementer. Et godt stort stykke torsk, passende til tre personer, dampet sammen med rejefond, fennikel, porre og tynde tern af persillerod.

Fattigmandsalternativ til hummerbisque

Skalrejerne blev pillet og efterfølgende brunet i en tykbundet gryde med smør, efterfølgende flamberet i brændevin, og så på med lidt gulerod og porretop og en halv flaske hvid Graves (‘Dourthe’, der var på tilbud i Superbrugsen).

Smagsforskellen var der, men rejebisquen er bestemt ikke ueffen, og jeg vil skyde på, at mange ikke vil kunne kende eller smage forskel. Så hermed er sparetippet i velsmagens tjeneste givet videre.