Fra Burger & Bun til Cocks & Cows

For et par år siden var det béarnaisebølgen, der skyllede over hovedstaden. Nu lader det til at være gourmetburgerens tid.

Burger & Bun slog fornyligt dørene op i Istedgade, og folk måtte vente i halve og hele timer på deres burger udtænkt af de dygtige folk fra Kiin Kiin. Anmeldelserne på AOK er meget blandede, må man sige. Fra folk, der udråber Burger & Bun til verdens bedste burger, til mindst lige så mange, vist ikke flere, der er gået dybt skuffede fra stedet efter at have oplevet tørre bøffer, sjaskede fritter og udvandede milk shakes.

Illustration: Fra Burger and Bun til Cocks and Cows

Nu åbner Cocks & Cows så i Indre by, Gammel Strand, nr. 44 (d. 10. september er launchdag). Konceptet er stort set det samme: Kyndige kokke i rollen som burgerdesignere og så derud af. Priserne forventes dog at blive halveret i forhold til Burger & Bun.

Inspiration: Heston Blumenthal, den perfekte burger
Man kunne også selv gå i gang med eksperimenterne. Her vil et godt sted at begynde være Heston Blumenthals tv-serier, hvor han arbejder sig sensorisk og videnskabeligt frem mod perfekte udgaver af en lang række forskellige retter — chili con carne, tandoori-kyllin, og — ja, selvfølgelig også den ultimative burger. Blumenthal når blandet andet frem til, at kødfibrenes skal placeres lodret i bøffen; noget der faktisk kan lade sig gøre relativt nemt med købefars. Jeg har gjort forsøget, og syntes det virkede. Logikken er jo også go’ nok — at man lader kødfibrene ligesom falde ind i munden.

10 tanker om “Fra Burger & Bun til Cocks & Cows”

 1. For et par år siden lavede foodbloggeren London Eater et overview over gourmetburgerrestauranter i London. Mon ikke den danske “burgerguiden” snart kan lave en “gourmet” underkategori i deres anmeldelser af københavnske burgerbarer?

  Fik i øvrigt prøvet Burger & Bun i weekenden. Glæder mig til at se hvad Cocks & Cows har at byde på.

 2. @Klingenberg — ja, det er der i hvert fald noget, der tyder på. Og jeg deler din sultfornemmelse!

  @Log on Food — London Eater skal jeg lige have tjekket ud. Den danske burgerguide lige så. Nettet er stort!

  Hvordan var din oplevelse af Burger & Bun? Det spænder jo helt vidt, hvordan folk har oplevet stedet, ventetiden, kødkvaliteten, stegningsgraden, osv., osv.?

  Alt godt,

  Kasper

 3. …jeg er bare tilfreds med at gode kokke nu tager streetfood seriøst og gør det til noget der er værd at spise. Og med det mener jeg dansk streetfood, der vidst aldrig har nået højderne i thailand eller nicaragua. Men, sorry; jeg laver stadig den ondeste burger i huset, med fibre i alle retninger…

 4. Vi havde besøg af en af vores venner i weekenden som fortalte om Burger & Bun og hvor lang en kø der var – det er jo næsten ikke til at tro det – altså, jeg mener til en burgerrestaurant 😉
  Burgerne kan virkelig være en oplevelse – langt væk fra grillbarernes snask – og ja, for en god burger vil jeg da også godt stå (lidt) i kø….

  Mange hilsner
  Birthe

 5. Har været på Cock’s and cow’s: Fik en for lækker burger indenfor 10 min, rigtig god service og så er det bare et helt vildt hyggeligt sted med perfekte priser..!!
  Jeg kan kun anbefale stedet, det skal bare prøves.. Har allerede planlagt mit næste besøg..

 6. Kære Susanne!

  Har de kørt noget præ-åbnings-/pressespisning? For Cocks and Cows åbner jo først den 10. september, eller?

  Alt godt,

  Kasper

 7. Hej Kasper,

  Jep de har haft åbnet siden mandag, en kombi af pre- og presseåbent.
  Har selv haft fornøjelsen af en super lækker chesseburger m. lækre sideorders (Twisters & coleslaw)
  Og med mulighed for selv at vælge om man ønsker lyst eller mørkt brød.

  Kan 100% anbefale at kigge derned, og så serveres deres øl i fryser kolde glas.

  Mark.

Der er lukket for kommentarer.