Kategorier
asparges

Grønne asparges — med bacon

Grønne asparges egner sig fint til at blive stegt. Det er hurtigt, sommerligt tilbehør — og man risikerer ikke at tabe masser af smag til kogevandet. Start med at brække den trevlede ende af.

Asparges knækker ofte ganske naturligt på det optimale sted, hvis man holder let i begge ender og bøjer til. Skyl efterfølgende grundigt.

Skyllede grønne asparges klar til tilberedning
Skyllede grønne asparges klar til tilberedninggroenne-asparges-hoveder
Dagens grønne asparges blev pakket i nogenlunde lige tykker bunder på fire-fem styks. En blommecherrytomat blev skåret halvt over og saften smuttet ud i et lille fad. Efterfølgende blev cherrytomaten brugt som “klemme” omkring aspargesbundet, som efterfølgende blev omviklet med øko-bacon fra Hanegal.

Dryppet med olivenolie — lidt citronsaft eller en skud hvidvin er også godt. Salt — mest i den tykke ende — og friskkværnet sort peber lige så. 10-15 minutter i en varm ovn. Baconen bli’r sprød, aspargesne taber ikke saft — og bibeholder en vis sprødhed.

Se også: Derfor skal du grille dine hvide asparges

groenne-asparges-bacon-cherrytomat
Grønne asparges — omviklet med øko-bacon fra Hanegal.

De grønne asparges blev serveret til en pandestegt kotelet og lidt nye kartofler —

groenne-asparges-kotelet
Grønne asparges med cherrytomat og baconsvøb — serveret til pandestegt kotelet.

3 kommentarer til “Grønne asparges — med bacon”

Jeg bliver sgu aldrig træt af hverken at kigge på eller spise asparges:)

Nogle gange gør enkeltheden en ret endnu smukkere. Jeg elsker avanceret, teknisk gastronomi, men i sidste ende er det de simple, fuldendte retter, der lyser aller klarest i hukommelsen. Sådan er det også med grønne asparges med bacon, når råvarerne er i orden, og tilbederedningen lykkes.

Kasper Bergholtsiger:

Hej Nana!

Lige præcis. Jeg synes særligt det spænder heldigt af om sommeren. Selvfølgelig kan der være charme over en saltbagt hel selleri, men det er ligesom, at sprøde, friske forårs- og sommergrøntsager bare kan noget dér. Det er i hvert fald oftests dér, det mere minimalistiske (italiensk-inspirerede) virkeligt fungerer for mig. Derudover plejer det også at være den sæson, hvor jeg har mindst eksperimentationslyst.

Alt godt,

Kasper

Lukket for kommentarer.