Kategorier
hermitage hermitage sorrel nordlig rhone syrah

Hermitage 2001 fra Jean Michel Sorrel

Oven på gårsdagens propmelding på 2 x Hermitage fra Sorrel, tænkte jeg, at der var ræson i at bringe min seneste smagenote på en rask flask (smagt november 2008).

jean-micel-sorrel-hermitage
Hermitage 2001 fra Jean Michel Sorrel.

Om Hermitage ‘Le Vignon’, 2001 — Jean Michel Sorrel

Jean Michel Sorrel er bror til den mere kendte Hermitage-producent Marc Sorrel, som dels har en større produktion, dels smagelokaler i Tain l’Hermitage. Familien er tredjegenerations vinbønder. Jean Michel Sorrel producerer årligt omkring 3.000 flasker fra nogle af de mest velplacerede parceller på Hermitagebjerget (Le Meal og Les Greffieux). Vinstokkene er gamle — mellem 50 og 70 år, hvilket leder til dybe, koncentrerede, utroligt komplekse vine. Høstudbyttet er lavt, mellem 25/30 hl/ha. Der laves en hvid og en rød Hermitage. Den røde udgår 80% af Jean Michel Sorrels produktion.

Se også: De allermest læste opskrifter på Bergholts opskrifter

Smagenote på Sorrel Hermitage ‘Le Vignon’, 2001

Flot, dyb farve – ufiltreret og uklar. Næsen lover godt med toner af mørke bær, røg, tjære, en anelse mørkristet kaffe & sød kerne af ribs, solbær og brombær. Tonerne går i gein i smagen , der er lang, elegant — nærmest aristokratisk i sin tyngde og balance. Hermitagevinen er ekstremt saftig og ekstremt stringent på én og samme tid. Granit, tjære, lidt blommetobak, godt tanninbid lover videre udvikling. Vinen får flere lag efter lidt tid i glasset, og noget mere dystert og dybdemineralsk træder frem sammen med toner af blæk og noget animalsk. Forrygende og fornem vin — meget, meget flot syrahudtryk!

3 kommentarer til “Hermitage 2001 fra Jean Michel Sorrel”

Ser godt ud…10 år er en glimrende alder for Hermitage rouge.
Må drikke mere nord rhone med alder…

Hyg dig

Hej Gastrolover,

Kunne man ikke arrangere en Nordligrhone smagning i Bergholt regi.
Jeg ville da gerne være med til sådan en smagning.

Gastronomiske hilsner

Hans

Kære Hans!

Idéen har faktisk strejfet mig et par gange, men jeg har aldrig fået eksekveret idéen.

Hvis det skulle være, kunne jeg forestille mig, at det blev i samarbejde med en restaurant med fornuftige smagelokaler og glas — alternativt i samarbejde med Rasmus Holmgård, som har sit eget, hyggelige, stemningsfulde smagelokale på Østerbro.

Se evt. mere her om sidstnævnte: http://bergholt.net/gastronomi/oestrigsk-vin-smagning/

Men du skal i hvert fald have tak for at have udvist interesse & jeg skal nok slå det stort og tydeligt op, hvis jeg stabler en nordlig rhônesmagning på benene.

Alt godt,

Kasper

Lukket for kommentarer.