Hurtig aftensmad — rødspætte, pasta, champignon og skalotter

Hurtig aftensmad — baggrund
Stress og pres, hurtige indkøb, hurtige beslutninger & en sulten halvandenårig, der efter en hård dag i vuggestuen var faldet i søvn i sin autostol, mens moren holdt hende i hånden.

Rullet torskefilet med pasta & svampe
Hurtig aftensmad — rødspætte med svampe, pasta og skalotteløg

Løsning — frisk økologisk pasta, lidt markchampignon, økologisk fløde, lidt rucola, en sjat estragonvineddike og tre-fire halvstore skalotteløg. Mad på ca. 30 minutter.

Fremgangsmåde
Rucolaen friteres i en anelse olivenolie, smages til med salt, peber og citronsaft. Fiskefileterne ligger imens og temperer sig til køkkentemperatur. Samtidigt bages markchampignonerne i et fad i ovnen, fløden kan med fordel reduceres til det halve.

Fiskefileterne rulles omkring en kerne af friteret rucola og bages i ca. 9 minutter ved 250 grader oven på svampe & reduceret fløde, tilsmagt med salt og peber. Imens snittes skalotteløgene og glaseres i en klat smør, lidt sukker og til sidst et par skud estragoneddike. Pasta til — evt. en skive brød el. to til at søbe saucen op med.

Idé til (lettere ukonventionelt) vinmatch — Dornfelder
Idé til vinmatch — ung Dornfelder går godt til svampe synes jeg — i stil med bourgogne, som jo er det klassiske valg til svampe — og ofte også i kombination med kraftigere smagende fisketyper. Der er ofte en mere fremtrædende frugtsyre, og en mere begrænset tanninstruktur i det lidt lettere Dornfelder-vine, og det skal der til at for at matche den syrlige løgkompot, synes jeg.

Mange anbefaler tunge, sødmefulde oversøiske vine til grillmaden, men gi’ evt. også en god Dornfelder et skud. Typisk fungerer det rigtigt fint til den halvsøde & meget krydrede mad, og vinen falder desuden ofte i kvinders smag (i modsætning til de kraftigere sager).