Kategorier
hvid bordeaux mad til vin

Hvid bordeaux — Graves — crowdsourcing af et optimalt madmatch

Fornyligt var jeg inviteret til en Bordeauxsmagning på Le Sommelier. PR-bureauet Hill & Knowlton inviterede, og målet var at sætte fokus på, at bordeauxvinene generelt var gode madledsagere. Det gik sådan nogenlunde, synes jeg.

Sauternes til foie gras-terrine var en no-brainer, og smagskombinationen sad lige i skabet. Haut-Medoc og Margaux gik fornuftigt til efterårs-/vinterretter med tyngde og fonddybde.

Noget, der i min mund, gik helt galt var skaldyrsravioli serveret i en klassisk, stringent, skalbitter hummerbisque. Matchet var en hvid Graves-vin, Château Tour — Leognan Pessac — 2007. Bisque, skaldyrsfuld og den grundlæggende sødme i raviolien fungerede ikke i min optik med vinens skarpe syre, stringens og stålsathed.

chateau-tour-leognan-pessac-leognan-2007-hvid-graves
Jeg må indrømme, at jeg ikke er synderligt velbevandret ud i hvid bordeaux. Hvad ville I være et godt match?

Jeg fornemmer en vis grad af herbalitet — på en underspillet facon — kombineret med en frugtig floralitet — og så masser af syre. Meget lav sødmeniveau — så jeg forstår egentlig slet ikke skalddyr, raviologi og bisque som matchidé.

Noget hvid fisk med en letkrydret meget sprød panering serveret med en simpel grøn sauce fx på pureret løvstikke og en smule citron ?

Eller rå fisk med sprøde grøntsager af en art for at matche den syrerige, sprøde fornemmelse?

Gode forslag er meget velkomne!

Alt godt & go’ weekend til alle

Kasper

En kommentar til “Hvid bordeaux — Graves — crowdsourcing af et optimalt madmatch”

Hej Kasper,

jeg hælder mest til tysk top-riesling, men Graves falder også i min smag. Jeg serverede Grand Enclos de Cerons årg. 2004 til den klassiske fransk ret Velouté á l’avocat – kold avocadosuppe – hertil tilføjede jeg hvidvinsdampet laks. Jeg har tidligere fået serveret samme ret på restaurant med laksetatar, hvilket var superlækkert, men konen er ikke til tatar…

Laksen og avocadosuppen spillede med hver fedme virkeligt godt sammen den Graves, jeg havde.

For lethedens skyld, kunne suppen godt minimeres til en sauce ved siden af noget laks. Så det ville være mit forslag.

Ellers kunne lyst kød som kanin eller ged (eller mere kedeligt; kylling) også være et interessant valg.

Lukket for kommentarer.