Kategorier
østrigsk vin

Hvor køber man østrigsk vin?

Historien om et dusing flasker

I dag fik jeg et spørgsmål per mail, som jeg tænker fortjener et lidt bredere svar.  Martin Stenfeldt havde smagt en fantastisk riesling på sin ferie i Østrig.

Forsøg på at finde vinen online eller i gængse vinhandlere var slået fejl, men Martin fandt vinen, som var Jameks ‘Ried Klaus’ på min blog i forbindelse med en smagenote på 2007-årgangen.

Martin afsluttede sin mail med følgende ord:

“Du har anmeldt for et stykke tid siden – kan du give mig et hint om hvor jeg kan erhverve mig et dusin flasker….?”

Så vidt jeg kan google mig til forhandles Jamek ikke i Danmark — men korrigér meget gerne, hvis jeg ta’r fejl. De seneste udgaver, jeg har købt, har været købt enten on location, i lufthavnen i Wien eller via den østrigske netbutik Weinundco.at

Ried Klaus 2007 fra Jamek i Wachau, Østrig
Ried Klaus 2007 fra Jamek i Wachau, Østrig

Sidstnævnte er ikke Østrigs billigste onlinebutik, men sortimentet taler for sig selv, og de få gange, jeg har haft problemer med leveringen eller transportskadede flasker, har deres kundeservice vist sig særdeles imødekommende.

Hvis man ikke har mod på nethandel med Østrigs vin, hvilket jeg fint kan forstå, så er der også en række danske importører, som fører nogle af landets bedste vine — fx Weingut Knoll, F.X. Pichler, osv. For en mini-oversigt, som jeg aldrig har fået fuldt elaboreret, se her: Weingut Knoll — Grüner Veltliner Federspil, mod bunden.

I 2009-årgangen har Jameks ‘Ried Klaus’ for resten 50 års jubilæum.

3 kommentarer til “Hvor køber man østrigsk vin?”

Jamek forhandles af Österreich på Esplanaden.

Kasper Bergholtsiger:

Tak for linket, Michael.

Du har helt ret. Jeg synes, at jeg tjekkede — men ikke så Ried Klaus Federspiel i sortimentet. Men nu er den der. Prisen er dog noget hamper, synes jeg — ift. fx Weinundcos (som ligger i den dyreste ende af østrigske vinshops) 133,- flasken.

Personligt bruger jeg

vinothek-marquart

hvis jeg har lyst til Østrigsk vin. Jeg har også været forbi deres butik, hvor de var utroligt hjælpsomme

Lukket for kommentarer.