Kategorier
Uncategorized

Jacques Lassaigne, Champagne, Les Vignes des Montgueux

Efter sigende inspireret af Anselme Selosse, der forestår vinifikationen af Jacques Selosse i dag, men dog uden fad på standardcuvéen, som jeg første gang blev præsenteret for for et par uger siden på noma.

jacques-lassaigne-extra-brut-vinges-des-montegueaux
Den faldt i min smag, og i går var jeg ude og hente en flaske på Indiakaj, sådan i den lille havfrues baghave, kunne man sige.

jacques-lassaigne-extra-brut-vinges-des-montegueaux-2.jpg

Svage oxiderede toner uden at kamme over. Gærtoner i næsen, sprød, syrerig og spændstig. Meget fint balance. Blanc de blanc, extra brut. Efter sigende udelukkende baseret på 2004-årgangen.  Montgeaux er en kalkholdig bakke i Champagne. Tidligere bar den kælenavnet Champagnes Montrachet…

jacques-lassaigne-extra-brut-vinges-des-montegueaux
Drukket som apéritif af Spiegelau Authentis Vintage-glas. Et champagnehus, jeg må konkludere på ingen måde at være færdig med.

6 kommentarer til “Jacques Lassaigne, Champagne, Les Vignes des Montgueux”

Overhovedet ikke – det er fantastisk Champagne til pengene. Køb næste gang Rosé Brut Extra, der smager af en anden verden. Virkelig gode bobler!

Hej Kasper
Den Champagne ser spændende ud, og det er da bestemt ikke et dårligt kælenavn 🙂 Du skriver Indiakaj? Er der en forhandler?

Bedste hilsener
Simon

Kære Simon!
e

Tak for spørsgmålet. Der er ikke tale om containerindbrud på friarealer — desværre! eller… 😉

Jacques Lassaigne forhandles af Pétillant (engros) og SKÅL! (detail). Den helt præcise adresse er Forbindelsesvej 7B, Indiakiaj.

Det er Mads Rudolf, der står bag. Han blev hooked på biosjovere under og måske særligt efter lanceringen af gourmetrestauranten Tyven, Kokken hans kone og hendes elsker…

Fantastisk beliggenhed. Flot portfolio. Men dæleme også lige vel pricy i min optik.

Alt godt,

Kasper

Tak for info! Jeg får virkelig lyst til at smage den, så måske jeg tager kontakt til Mads. Og hvis jeg ikke får det gjort inden sommerens komme, så vil jeg kigge ind til Lassaigne himself, da jeg alligevel er på disse kanter 🙂

Bedste hilsener
Simon

Kære Simon!

Det vil være mig en fornøjelse at høre om din oplevelse af vinen. Jeg fik lyst til tygge mig igennem hele porteføljen ved lejlighed, så den har selvsagt mine bedste anbefalinger.

Og dejligt med forestående tur til Champagne!

Alt godt,

Kaspe

Lukket for kommentarer.