Invitation til pressefrokost på Kokkeriet

Så tikkede der en spændende invitation til pressefrokost ind i mailboksen. Slaget står onsdag næste uge & jeg regner med at byde på billeder og beskrivelse af et par frokostserveringer. Indretning har jeg desværre ikke den store forstand på.

Invitation til pressefrokost på Kokkeriet

Michelin-restaurant Kokkeriet i København er kendt for dagligt at udfordre sine gæster med nye og anderledes fortolkninger af klassiske, danske retter. Men daglig leder Sammy Shafi, der netop er blevet kåret til ”Årets Sommelier 2012” af Den Danske Spiseguide, ønsker at gå endnu videre. Derfor har han i samarbejde med kunstner Marco Evaristti samt indretningsarkitekt Katrine Martensen-Larsen lavet en gennemgribende renovering af restauranten.

Chilenskfødte Marco Evaristti, der nu er baseret i København, er kendt for sin provokerende og grænseoverskridende kunst. I 2000 vakte han opsigt med installationen ”Helena”, der bestod af 10 blendere, som publikum kunne vælge at tænde for, indeholdende levende sværddragere (eller guldfisk, som de ofte fejlagtigt refereres). Evaristti står blandt andet også bag ”Red Factions”, et projekt der på Mont Blanc, Grønland og i Saharas ørken malede landskabet med rød farve, der ligeledes skabte stor opmærksomhed.

Sammy Shafi:

”En restaurant er langt fra kun dét, der sker på tallerkenen. Der er i høj grad også andre elementer der spiller ind, som dét der er på væggene og hvad der er i glassene, for nu at nævne nogle eksempler. Og jeg er ikke bange for at udfordre vores gæster. Det handler om opmærksomhed. Både når det gælder service og imødekommenhed, som vi lægger stor vægt på, lige ned til bestikket, brødkurve og stole. Jeg føler, at Kokkeriet som restaurant er blevet moden nok til at lege med en større palet af følelser og sanser. Dét at tage Marco ind skal vise, at vi har de højeste ambitioner”.

Det har resulteret i et langt mere dystert og mørkt udtryk, man ikke ser i mange restauranter på samme niveau herhjemme. I forbindelse med forandringen i restauranten er lydtapetet også blevet ændret, og lydtekniker, producer og DJ Jean Von Baden står nu bag baggrundsmusikken. Kokkeriet har inviteret en lille og nøje udvalgt række gæster, der som nogle af de første vil tage det nye rum i øjesyn. På dagen vil vi sætte os omkring det nyrestaurerede langbord, mens Kokkeriet byder på frokost sammensat af køkkenchef David Johansen med tilpassede vine udvalgt af Sammy Shafi. Marco Evaristti vil også være til stede og besvare spørgsmål.