Pressevent på Skodsborg Kurhotel — del I

Tidligere holdt Kurhotel Skodsborgs medarbejdere og administration til i det område, der nu går under navnet ‘The Lobby’. Intentionen har været at revitalisere, hvad man betragter som et hotels nerve: Dér, hvor man kan sidde og arbejde lidt i rolige omgivelser. Spise en snack. Drikke et glas vin eller to. Læse avisen eller bare sidde og kigge ud i luften og sunde sig efter en hård arbejds- eller konferencedag.

For at sætte fokus på forandringerne, havde hotellet i samarbejde med PR-bureauet Primetime inviteret omkring 40 mennesker til at smage cocktails, spise snacks og efterfølgende nyde en femretters menu med tilhørende vine.

the-lounge-kurhotel-skodsborg-bar2
Baren styres af Gromit Eduardsen, der med passion, viden og charme fortalte om grundlaget for revampen af barområdet og udbudet af cocktails. Et nordisk udtryk sigtes der efter, hvor man principielt kan vælge at drikke cocktails til maden, enten med eller uden alkohol (juicemenu). En fortolkning af den klassiske mojito var det første, der mødte os efter at have checket in. Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke er den store cocktailsmager/-kender, men det var en frisk sag, urtet, krydret, herbal og med et solidt aftryk af en rom, der var langt over det niveau, man/jeg normalt oplever. Og med sådan en karl i hånden daffede jeg lidt rundt og tog lidt stemningsbilleder.

kurhotel-skodsborg-lounge1
Første ting til ganen: eftersigende sprødt/puffet kyllingebryst med eddikestøv og grøn dip:

sproedt-kyllingebryst-eddikestoev

Efter en introduktion til hotellets historie og de kommende planer blev vist til bords.

the-lounge-bord

Chablis fra Samuel Billaud (2012) i glassene. Meget lukket indledningsvis. Syrerig og en smule kalket. Ikke den helt store oplevelse up front.

Første ret var med forårsbebuderen stenbiderrogn i selskab med (…). Sart, delikat. Cremet, sødmefuld, knasende og sprødt i én fin komposition. Tallerkenerne vækkede minder om nomas lertøj (læs også: noma — Traditionen og det indviduelle talent).

Savnede nogle bedre glas
Chablisen åbnede sig stille og roligt op og præsenterede en større kompleksitet. Men jeg sad med en fornemmelse af, at vinen ikke helt kom 100% til sin ret på grund af glassene, der efter min mening var for små, for lille i “kummen’ og for tykke i kanten. Når man skriver, at kokke og mad er på michelinniveau, ville det klæde både vine og mad med bedre glas fra fx Spiegelau, Riedel el. Zalto.

stenbiderrogn-karse

Faldt i snak med importøren af Chablis’en, Erik Jersild (Jersild Vin), som jeg ikke tidligere har haft lejlighed til at tale med. Er du vimmer, en passioneret vinimportør. Bred sommeliererfaring fra bl.a. Kommandanten, Søllerød Kro, Krogs Fiskerestaurant og Oubæk i de gode gamle michelindage, hvor alt var en smule brunt, men hvor smagsintensiteten oversteg stort set alt, jeg siden hen har haft mulighed for at smage på det niveau. Det er og bli’r en skam, at Oubæk er blevet béarnaisemand. Nå.

Erik og jeg fik en god snak om syrah fra den nordlige rhônedal (Jersild importerer blandt andet Côte-Rôtie fra Michel & Stéphane Ogier), og vinen til tredjeretten kom faktisk  fra vinparceller placeret over for ikoniske Côte-Rôtie-appellation. Men inden det blev syrah-tid, fulgte andenretten, som blev ledsaget af samme Chablis, som der blev serveret til forretten.

Videre læsning her: Skodsborg Kurhotel del II

3 tanker om “Pressevent på Skodsborg Kurhotel — del I”

 1. Jeg synes desværre også man mange stedet oplever glas der slet ikke lever op til der bliver hældt i dem og det er synd. Men ellers lyder det jo som en dejlig, dejlig aften

  /Kasper

 2. Tak for kommentar, Kasper!

  Og helt enig. Det er ærgerligt, at vinene ikke får lov at udfolde deres fulde potentiale.

  Vendte sagerne med både vinimportøren (Erik Jersild) og et par af PR-folkene, og der var bred lydhørhed.

  Og det behøver jo ikke være dyreste Riedel-serie, der køres med. Spiegelau er i min optik et rigtigt fint valg.

  Alt godt,

  Kasper

Der er lukket for kommentarer.