Laurent Perrier-aften på NIMB

Som annonceret tidligere i dag, deltog jeg i går i en champagnesmagning på NIMB. Bag arrangementet stod Nicolai Klingenberg, der havde samlet stærke kræfter i form af produktchef Morten Buus fra Hans Just, der importerer en række spiritusmærker i tillæg til champagnehuset Laurent Perrier og NIMBs chefsommelier Jacob Kocemba. Så flasker og viden var på plads.

tomme champagneflasker -- nimb
Kocemba er så vidt jeg har kunnet læse mig til idémanden bag vinoteket i kælderen under NIMB. Forrygende stemningsfyldt, og læssevis af kvalitetsflasker! Fra sprøde, gamle rieslinger fra Alsace, til ypperlige sager fra Jacques Selosse. Og dejlige sager fra Guigal og Chave.

Læs også: Champagner til nytårsaften.

For enden af trappen mødtes jeg af følgende tomme flasker; der havde været nogle hér før os! Locret-champagnen, der ses til venstre i billedet med guldfarvet etiket er fra Locret, som fungerede som huschampagne på Falsled Kro, da jeg spiste dér. For folk, der frekventerer Netto, så vil den måske virke bekendt (begrænset parti-vare). En snert af signalforvirring i min bog. Altså ikke så meget hér — men mere i det store billede.

Behørigt bænket blev vi budt velkommen af aftenes vært — ulasteligt klædt som altid.

Nicolai Klingenberg
Jeg svor til naturligt lys, så billedmaterialet er en anelse mørkt i tonen.

Smageprogrammet var bygget op omkring Laurent-Perriers tre standardcuvéer. En klassisk brut, non vintage; husets berømte rosé-champagne (NV) og afslutningsvist en demi-sec. Indledningsvist blev historien — eller rettere historierne — om champagne fortalt. Og det var ikke munken Dom Perignon, der gjorde opdagelsen — men han skabte en tilstrækkelig stærk flaske til at tæmme den livlige væske. Samtidig kom der østers på bordet, og der blev skænket for.

laurent-perrier-rose-nv-skaenkes-nimb

De store huse har det hårdt, vil jeg vurdere, i disse dage, hvor så mange mindre champagneproducenter har mulighed for at sælge deres håndværksvine på det danske marked. Standardcuvéen var, som den skal være: Tør, sprudlende, let briochekaraktér, Kocemba nævnte toner af kærnet smør. Middelkraftig mousse.

rose-laurent-perrier-nv-nimb

Roséchampagnen, der må siges at ligge i den dyre ende for NV-champagner, skuffede mig en anelse — og der var tydelig glasvariation mellem de to udskænkede glas. Farvetonen en anelse mere afdæmpet end mange andre af de stores rosé’er, meget fin næse — men relativt kort finale. Et meget let-elegant glas. Måske jeg gik ombord med forventninger om mere dybde og bredde. Måske et andet glas ville have præsenteret vinen skarpere og udfoldet aromakompleksiteten bedre. Jeg bemærkede, at Kocemba selv fx ikke kørte med Laurent-Perriers standardglas.


Stemningen i kælderen var sublim — og det var svært, for ikke at sige umuligt, at ta’ hjem efter at have skimmet antallet og kvaliteten af vine på glas; fx var én af mine yndlingsproducenter fra Wachau, F.X. Pichler, repræsenteret. Et rigtigt godt glas grüner veltliner som bød på en fornem tone af flint.

Konceptuelt også et fremragende arrangement, som jeg håber ses gentaget!

6 tanker om “Laurent Perrier-aften på NIMB”

 1. Ingen Grand Siècle.

  Setupet var ikke en “normal” smagning. Der var crooner, og der var gode små hapsere fra køkkenet — og der blev skænket hele glas — og flere af rosé’en — undervejs.

 2. Da capo! God stemning og et fantastisk aften med meget lækre hapsere fra køkkenet ledsaget af dejlige bobler, musik og champagneviden. Stor ros til arrangørerne.

  Champagne skal efter min smag være knastør, så jeg var mest begejstret for Laurent-Perriers klassiske brut og havde det lidt svært med deres demi-sec. Roséchampagnen var udmærket, men jeg foretrækker dem lidt kraftigere, hvilket man godt kan finde på dette prisniveau. For nylig smagte jeg for eksempel en fra Launois 😉

  Mvh
  Simon

 3. Kære Simon!

  Jeg er helt på linje med dig i smagspræferencer. Både hvad angår tør vs. sød, og dybde i roséerne.

  Måske roséen havde præsenteret sig bedre, hvis den var blevet serveret først?

  Demi-sec’en blev jeg heller ikke gode venner med. Og jeg vil tillade at tvivle på, om den egentlig er sød nok til kransekage, som det blev foreslået.

  Generelt betragtet har jeg det også lidt vanskeligt med mellemsødmekategorier.

  Så hellere en beerenauslese, trockenbeerenauslese eller vdt, Sauternes, Maury, port eller Banyls, hvis det skal være.

  Og så et slutteligt slag for det finale ikke-strukturelle udtalte ‘t’ i brut!

  Alt godt,

  Kasper

 4. God opsummering af en rigtig hyggelig aften med masser af godt til ganen! Tak til hr. Klingenberg og NIMB for et super arrangement!

Der er lukket for kommentarer.