Kategorier
grillet lam libanesisk mad london shawarma tabbouleh

Libanesisk mezze i London

For en lille måneds tid siden var jeg i London i forbindelse med Omnitures EMEA Summit 2011.

Vi boede på The Hilton Metropole, og et par stenkast fra hotellet lå stribevis af spændende små restauranter. Duften af marineret og trækulsgrillet lam lokkede.

libanesiske-retter-london

Libanesisk mezze
Libanesisk mezze kan sammenlignes med italienernes antipasto eller spaniernes tapas. En masse småretter fuld af farve, smag, struktur og konsistens serveres samtidigt, og så rækker man ellers til sig.

Vi fik bl.a. gillet kylling, hjemmelavet shawarma af lam, fantastisk krydret med kanel. Smørmørt, let syrligt. Milevidt fra de industriproducerede kæmpekødrulller, man ofte ser på danske shawarma-barer. Hjemmerørt grov humus. Youghurt tilsmagt med citron. Salater. Krydrede pølser. Tabboleh med frisk, frisk bredbladet persille. Fladbrød til at rulle kød og grøntsager i — og dyppe saften op.

mezze-libanesisk

Det eneste, der skuffede var mynteteen, som ikke smagte af mynte. Den smagte af klassisk gul Lipton. En skam! Men alt i alt et fantastisk  måltid til en meget rimelig penge. Så vidt jeg husker betalte vi 40 pund for 8-12 retter, der fint mættede tre velvoksne & velsultne mænd, der var trætte af mainstream kønsløs hotelmad.

mynte-te-libanesisk-restaurant-london

10 kommentarer til “Libanesisk mezze i London”

Sjovt, du synes det, Anders, for jeg fandt dem lidt rodede, lidt for mørke i det. Men de indfanger måske stemningen og det, at der var masser at vælge mellem ganske fint?

Morten Jensensiger:

Billederne fungerer fint Kasper på trods af, at der sker en del i dem, men den lille dybdeskaphed og den varme tone indfanger lige præcis det, som de skal.

mvh
Morten

Hej Morten!

Tak for foto-kommentar. Jeg må indrømme, at der ikke er tænkt så meget over sagerne, men min 77mm-linse har ry for at være lidt varm i tonen, og det er så faldt helt heldigt ud hér! 🙂

Alt godt,

Kasper

Morten Jensensiger:

Og oven i fotokommentarerne fik jeg ikke kommenteret den misundelsesværdige mezze. Den ville jeg gerne have været en del af :-).

Om man bryder sig om efterbehandling i Photoshop må være en smagssag, men meget kan og bør justeres med for at sikre det optimale.

Vel lidt ligesom at gå den ekstra vej og piske sin egen bearnaise, koge sin egen fond osv. :-).

Fremragende blog du har Kasper. Følger med dagligt.

mvh
Morten

Det arabiske køkken er undervurderet! Det tilbyder generelt gode solide smagsindtryk og lette at fremstille i eget hjem. Tabbouleh er desuden også en prøvelse for enhver kok der skal øve sit finsnitteri 🙂 Lækre billeder!

Hej Nicolai!

Ja, og det undrer mig i den grad, at man ikke ser flere af den slags restauranter i København. Antallet af shawarmabarer er jo voldsomt stort, og nogle af dem nærmer sig i krydring og lidt friske salater, men jeg er endnu ikke stødt på en decideret libanesisk a la carte-restaurant i Kbh. eller omegn. Og jeg har heller ikke kunnet google mig frem til noget. Det er en skam!

Alt godt,

Kasper

Hej igen, Morten!

Det kan jeg godt forstå. Hvis du skulle komme forbi de kanter — tæt på Padding Station / Edware Road — så hedder stedet Fatoush. Jeg skal ikke kunne sige, om der er andre bedre libanesiske restauranter, men der er i hvert fad mange at vælge mellem.

Hvad angår Photoshop, så er ovenstående billeder stort set ikke redigeret. De er skudt i RAW, så de har været en tur igennem Raw Converter, elle hvad det nu hedder, med auto-settings, for at få kontrasten på plads, ellers afspejler de den naturlige lyssætning sådan regnfuld seneftermiddag.

Jeg har netop opgraderet fra Pentax K20D til det nye Pentax K5, som så vidt jeg kan læse mig til er noget mere neutral i sin hvidbalance (på grund af en bedre sensor). Det ser ud til at holde stik indtil videre, og det er mit indtryk, at det lettere varmende objektiv performer bedre med det nye kamera. Så meget at lære! 😉

Alt godt,

Kasper

Morten Jensensiger:

Takker for info om stedet Kasper. Jeg er i London om cirka 3 uger – Er det tilpas roligt til, at man kan invitere en forretningsforbindelse? Det vil være en god adspredelse i forhold til de så ellers besøgte klassiske restauranter.

Og tillykke med opgraderingen af kameraet. Jeg glæder mig til fortsat at se de vidunderlige billeder :-).

mvh
Morten

Hej Morten!

Jeg vil umiddelbart mene, at det måske er lige lovligt underspiller / på overfladen-snusket til forretningsfrokost, men det afhænger selvfølgelig af smag og behag. Da vi var forbi, var der ikke mange og fint ro til at tale sammen.

Alt godt,

Kasper

Lukket for kommentarer.