Libanesisk mezze i London

Summit & libanesisk mad

For en lille måneds tid siden var jeg i London i forbindelse med Omnitures EMEA Summit 2011.

Vi boede på The Hilton Metropole, og et par stenkast fra hotellet lå stribevis af spændende små restauranter. Duften af marineret og trækulsgrillet lam lokkede.

libanesiske-retter-london

Libanesisk mezze
Libanesisk mezze kan sammenlignes med italienernes antipasto eller spaniernes tapas. En masse småretter fuld af farve, smag, struktur og konsistens serveres samtidigt, og så rækker man ellers til sig.

Vi fik bl.a. gillet kylling, hjemmelavet shawarma af lam, fantastisk krydret med kanel. Smørmørt, let syrligt. Milevidt fra de industriproducerede kæmpekødrulller, man ofte ser på danske shawarma-barer. Hjemmerørt grov humus. Youghurt tilsmagt med citron. Salater. Krydrede pølser. Tabboleh med frisk, frisk bredbladet persille. Fladbrød til at rulle kød og grøntsager i — og dyppe saften op.

mezze-libanesisk

Det eneste, der skuffede var mynteteen, som ikke smagte af mynte. Den smagte af klassisk gul Lipton. En skam! Men alt i alt et fantastisk  måltid til en meget rimelig penge. Så vidt jeg husker betalte vi 40 pund for 8-12 retter, der fint mættede tre velvoksne & velsultne mænd, der var trætte af mainstream kønsløs hotelmad.

mynte-te-libanesisk-restaurant-london

Kasper Bergholt. Mad- & vinblogger siden 2007.