Helvedes køkken inviterer madbloggerene indenfor

I løbet af det seneste halve år har Danmark ganske brandsensk halset efter resten af verden — hvad angår madblogs.  Georg Brandes’ ( 1942-1927) forelæsningsrække Hovedstrømninger i det 19de aarhundredes litteratur markerer i litteraturhistorien Det moderne gennembrud. Ét af Brandes’ grundargumenterne var, at den danske litteratur og den danske litteraturteori var bagud i forhold til resten af Europa.

LÆS OGSÅ: Helvedes køkken og sprogligt møveri

Madbloggens gennembrud
I USA slog madblogs for alvor igennem med Julie Powell’s Julie/Julia Project. Julie Powel satte sig for at tilberede samtlige retter i det amerikanske tv-personlighed Julia Childs ikoniske kogebog Mastering the Art of French Cooking. Julia Child kan sammenlignes med Hüttemeier på dansk grund — en særegen, for ikke at sige aparte, personlighed udstyret med en svært karakteristisk stemmeføring, en overgennemsnitlig højde og masser af kærlighed til smør.


Julia Child introducerede det franske køkken til den brede amerikanske befolkning, og det var noget af en bedrift. Når man læser kogebogen i dag, fremstår den ikke som noget særligt. I tilberedningen af en klassisk rødvinssauce lægges der fx for ved at åbne en god dåse canned beef bouillon, hvorefter der tilsættes lidt ekstra ingredienser. Convenience food er og bli’r vel et amerikansk grundfænomen. Ret skal være ret, bogen byder også på opskrifter på fond fra bunden.

Efter premieren på filmen Julie & Julia —  der byder på en tospors-fortælling om Julia Childs tid i Frankrig, fra de første løg bliver hakket (og jeg mindes min én uge under Francis Cardenau på Fredensborg Storekro, inden han rykkede til Kommandanten og hev to michelinstjerner hjem vist for første gang nogensinde på dansk grund) til kogebogen bliver offentliggjort og Julie Powells projekt med at tilberede samtlige opskrifter i Mastering the Art of French Cooking på ét år og samtidig dokumentere sit projekt i en madblog — har medierne udvist en massiv interesse for danske madblogs.

Det har jeg skrevet om tidligere — fra Børsen til Hotel og Restaurationsbrachens magasin Visitor (læs evt. her: Madblogs i Danmark, en mediestatus) — så det vil jeg ikke gå dybere ned i. Men nu ser det ud til, at madbloggerne også vil være at finde på skærmen.

Madbloggere til Hell’s Kitchen

Gastronomien indtager reality-tv-arenaen
Kokkekampen på TV3 var en markant seersucces, Kniven på struben med Bo Bech fra Pausian vist ligeså. Det næste skud på stammen bliver Hell’s Kitchen på dansk. Wassim Hallal bliver Danmarks svar på Gordon Ramsay, og bloggerne er blevet inviteret til prøvespisning af de konkurrende deltageres mad.

Det bliver i begyndelsen af februar, og hvis du er madblogger, og du gerne vil med, bør du hurtigst muligt tage kontakt til Kim Schulz fra madblogs.dk. Hell’s Kitchen-arrangementet er gratis (for madbloggere).

Jeg regner med at komme…

[ad#Google Adsense-blogpost1]

3 tanker om “Helvedes køkken inviterer madbloggerene indenfor”

  1. Kære Klidmoster!

    Ja — det ville være rigtigt fint. Jeg har lige hørt Kim fra madblogs.dk ad ang. hvornår listen over udvalgte madbloggere annonceres og i hvilket regi.

    Men mon ikke vi ses til mad, vin og blogsnak?

    Alt godt!

    Kasper

Der er lukket for kommentarer.