Madbloggersymposium — fire nedslag

Den danske stand af madbloggere samledes i dag på Nordatlantens Brygge, lige oven på Noma, i de selv samme lokaler, der for få år tilbage lagde hus til taler og tanker fra folk — som fx gastroiværksætteren Claus Meyer — der ville rekontekstualisere Noma-succesen i et projekt, der kunne tjene almensundheden i det danske rige og norden. Det hedder Opus — som vist på latin betyder noget henad værk.

Titlen var Madbloggersymposium 2010 — og skaren var sammensat. Et godt symposium byder på mennesker med indsigt, stof, der kan sanses og reflekteres over, kombineret med større eller mindre muligheder for beruselse. Platons Symposium indfanger begivenhederne ovenpå digterens Agathons førsteplads i en digterkonkurrence. Det primære emne, der hér var til debat, var kærligheden. Symposium har i folkemunde nok mere karaktér af et uformelt møde eller et decideret drikkelag.

Læs også: Middag på Knipps Kaj.


Danmarks første madbloggersymposium blev et åbent værk, et opera aperta. Tendenser blev skitseret, emner diskuteret, vine smagt.  Blogging er, som jeg tidligere har været inde på, i min opfattelse ikke en genre, ikke et medie, ikke noget som helst i og for sig selv; og meget sjælden en webdagbog. Det handler om at skrive. Madblogs, musikblogs — og måske særligt modeblogs —  har været udsat for en massiv interesse inden for det sidste års tid. Det er de klassisk subjektive/æstetiske discipliner, der er god plads til i blogosfæren. Man taler om en medierevolution med diruptivt potentiale. Men hvorfor egentlig?


Dagens symposium har sat tanker i gang — og det kan jo aldrig skade. Men jeg undres fortsat over, hvad det er, der driver skriveværket og læseværket. Det spørgsmål tænkte jeg også over tilbage i oktober måned sidste år. Min konklusion har egentlig ikke rykket sig. At skrive handler om viden, passion, integritet, disciplin og vedholdenhed. Bloggen, og madbloggen, er bare en kanal, der af og til kan bære den slags…


[ad#Google Adsense-blogpost1]

4 tanker om “Madbloggersymposium — fire nedslag”

 1. Hvor er det bare velskrevet Kasper. Næsten over i det filosofiske, men stadigt forunderligt og søgende…

  Alt godt.

  Faster Philip

  Ps. hvor er jeg ked af jeg ikke kunne deltage i madbloggersymposiet, det er nogle pragtfulde billeder du har taget, det ser ud som om der var rigeligt med tanker og summen. Jeg ville selvfølgelig også gerne have hilst på dig.

 2. Kære Faster Philip!

  Mange tak for de pæne, rosende ord. Jeg ved, at du var savnet, for jeg hørte op til flere spørge efter dig i løbet af dagen!

  Så lad os krydse fingre for, at arrangementet gentages næste år.

  Jeg kan godt ved genlæsning følge dig med det filosofiske. Biodynamiske loirevine kan erfaringsmæssigt så anbefales, hvis man gerne vil i det humør! :=)

  Alt godt,

  Kasper

Der er lukket for kommentarer.