Madblogs, pr-bureauer, annonering

Blogsfæren har sydet med diskussioner på kryds og tværs de sidste ugers tid. Vi står midt i en medierevolution, hvor læserne bevæger sig fra de industrielle medier (aviser, magasiner, osv.) til onlinemedier (blogs, portaler, osv.).

Drømmen om at leve af at blogge
Mange bloggere drømmer om at leve af at blogge. Man vender øjnene mod Sverige, hvor etablerede annoncenetværk generere solide pengestrømme til de deltagende bloggere. Isabella Löwengrip / Blondinbella-historien hives frem. Millionomsætning på at blogge.

Kommercialisering & professionalisering
Med kommercialiseringen følger en professionalisering. Nogle lader til at glemme læserne lidt i iveren efter penge.

På Madbevægelsen har vi sat fokus på emnet med to artikler. Den første — Tjen penge på din blog — omhandler forskellige indtjeningsmodeller, og er et stykke work in progress. Mulighederne er mage: Fra traditionel bannerannoncering, over affiliateaftaler, hvor man får penge ved salg af annoncørens produkter, til bestilling af redaktionelle opgaver.

Den anden — Kommercielle interesser og din madblog — byder på en række spørgsmål, man som blogger kan stille sig selv, inden man indleder kommercielle samarbejder. Basalt set handler det om at etablere en værdi for ens arbejdsindsats. Og det handler om at bedømme de tilbud, man modta’r. Fra bureauer, der er ansat til at bygge links, over pr-bureauer, der ønsker produktomtale til invitationer om at deltage i annoncenetværk.

Hvem tjener penge på blogs?
Ser man overordnet på, i hvilken retning pengestrømmene flyder pt. så flyder de én vej, og det er til pr-burauerne. Opsamling her: Hvem tjener penge på din blog? Det gør pr-burauerne. 

2 tanker om “Madblogs, pr-bureauer, annonering”

 1. Kære Kasper,

  Jeg er en af dine faste læsere, og det ville glæde mig, om du finder en god, subtil og velovervejet måde på at tjene penge på din blog.

  Kvaliteten af dine indlæg kan bære det, så længe at du oplyser os læsere om, hvornår der måtte være en form for reklame indlagt, eller om du “blot” benytter dig af bannerreklame uden yderligere “endorsement”.

  Med ønsket om størst mulig succes,

  Morten

 2. Kære Morten!

  Tak for kommentaren. Jeg skrev på et tidspunkt et etik-indlæg, hvor jeg gjord det klart, at alle råvarer og vine er selvbetalte, medmindre andet er angivet. Hvad angår arrangementer præsenterer jeg også præmissen, hvis det er et pr-bureau eller en virksomhed, der betaler regningen. Og det er vist mere, end man kan sige om de traditionelle mediers journalister. Nå.

  Så vidt muligt vil jeg opretholde et skel mellem det redaktionelle og det kommercielle, som nu. Hvor bannerreklamerne og Google Adsense-blokkene er tydeligt markeret og adskilt fra resten af bloggens indhold.

  Det er nok for mig. Så forvent ikke sponsoreerde indlæg, advertorials, betalte konkurrencer og den slags hér.

  Det bli’r spændende at se, hvordan en gennemsnitlig kommerciel madblog ser ud om et års tid og 2.

  Alt godt,

  Kasper

Der er lukket for kommentarer.