Cecilie og madbklubben: Madprogram m. folk, der kan lave mad

I går var jeg til reception på R Vinbar. Anledningen var TV2’s nye madprogram ‘Cecilie & madklubben’. Jeg takkede ja til TV2’s information, fordi der langt om længe var tale om et madprogram, hvor folk, der var gode, faktisk sublime, til at lave mad deltog. 8 af landets førende kokke havde takket ja, herunder Francis Cardenau og Søren Gericke, madhåndværkere, som jeg respekterer dybt. Lige gyldigt hvad Francis Cardenau rør ved, bliver det til guld. Han var mig bekendt den første køkkenchef, der opnåede hele to af de eftertragtede michelinstjerner (til Kommandaten). Efterfølgende har han tegnet den gastronomiske profil for Le Sommelier, Umami & MASH, som har udviklet sig til en kæde med flere restaurantere hér i landet + i London.

Der er i dag to fløje på den gastronomiske scene, som jeg ser den: Der er håndværkerne og videnskabsmændene. Jeg fik en hurtig, men god snak med Søren Gericke, som repræsenterer den første gruppe. Ikke koge mad i plasticposer under tryk, nej. Op på panden med sagerne og så mærke og følge efterhånden som tilberedningsprocessen skrider frem.

Kernen i programmet var, som jeg forstod det, at en kok hver gang sætter scenen i form af valg af tre retter til en menu. De resterede kokke har så til opgave at kreere de bedste retter. Og strategien er op til dem selv. Vil man forsøge at please? Eller vil man overraske? Eller begge dele på én og samme tid? Setuppet kendes vist (jeg har ikke fjernsyn) fra et musikprogram, hvor musikere skal fortolke hinandens sange/kompositioner.

TV2 havde valgt at invitere en god sjat af landets madbloggere til at se 15 minutter af programmet, og det tegner godt. Set ud fra en medievinkel er det også ret interessant, at én af landets største tv-stationer har valgt at satse udelukkede på madbloggere, i stedet for for eksempel madjournalister.

Jeg frygtede lidt, at sagerne ville blive lidt opstillede, men der var god stemning — og vin i glassene fra to a Bo Jacobsens egne vinprojekter — og madbloggere & kokke hang ud en times tid efter programmet var slut.

Hvis jeg under visningen hørte rigtigt, så er der råstegt kalvehjerte på menuen i første udsendelse…