Middag på Knipps Kaj

Gårsdagens madbloggersymposium afsluttedes på Knipps Kaj. Ideen bar Knipps Kaj er god: Rustik mad, gode, biodynamiske vine, der præsenteres af de vinbønder, der har frembragt sagerne kombineret med en alternativ beliggenhed. Med solen skarpt ind fra venstre føler man nærmest, at man sidder på vandet, en lille yacht i St. Tropez. Duften af røg for grillen blander sig med duften fra kogte krabber og andre skaldyr. Jeg var der; jeg var glad; og jeg var forhåbningsfuld.


Efter et par identifikationskiksere, hvor nogle fik masser af vin mousseux, mens andre blev henvist til baren for at afregne initielt, kom der styr på sagerne, og ristet rugbrød med makrelmousse blev budt rundt. En let — både i tilgængelighed og dybde — mousserende vin blev efterskænket. Den var ok, men havde en spøjs lakrisal tone, som jeg må indrømme, jeg aldrig helt blev god venner med.


Dagens mange indlæg blev fordøjet, mens der blev skuet til de bugnede fade med krabbe og krondild, der stod og ventede. Var det mon til os?


Og det var det heldigvis. Serveret as is med hvidløgscremefraiche og ok små hjemmebagte brød til. Solidt bænket blev vi, og jeg havde, som på Ebisu fornøjelsen af at få Mira Arkin til bords.


Biodynamiske vine fra Rosforth & Rosforth, der har efterladt mig med et lettere hoved i dag, end jeg havde frygtet. Efter at have smagt de danske Lilleø-vine, var det godt at se, at de klassiske franske vinområder stadig kan, hvad de skal. Den cabernetbaserede hovedretsvin, fra Saumur, der blev servert i magnum, syntes jeg manglede balance mellem garvesyre og frugtsyre og havde et skævt fadpræget fokus. Med mad blev det bedre.

Betjeningen svingede fra humoristisk overskudsagtig til selviscenesættende småprovokerende, måske i et forsøg på at ramme noget fransk bistro-style. Den slags kan være sjovt og oplevelsesrigt, men det fængede aldrig rigtigt.


Andebryst fra heltstegt fugl — en smule tør i det, men med solid grundsmag. Vingestykket fra en unghane eller fuldfed kylling, der akkompagnerede, var gennemsnitligt. Gode kartofler i bunden sammen med et syrerigt, godt æble og salte oliven. Fornuftigt, men på ingen måde prangende (slet ikke, hvis man opholder mod menuens pris; men det er selvfølgelig en subjektiv betragtning).

Ostene var gode — og vinen til ligeså. Jeg foretrækker personlit selv hvid til os; men den syrefaste og frugtrige sag, der kom på bordet i flasker, hvis hals vækkede mindelser om ciderflasker, fungerede faktisk glimrende. Megaung, monsterfrisk og med massive mængder af primærfrugt up-front. Intet tilsat svovl, og en smulle prikkende bobler i de første slurke.


Desserten var en creme catalane, der i sin konsistens var fejlslagen. Ujævn med små uplanlagte jævningsgnistr i munden. Makroner til og en bærcoulis på toppen. Ordinært, kedeligt og dårligt håndværk.


Tango var der også tid til


Natmad blev serveret på Havnebussens træfirkant sådan lidt væk fra de andre Knipps Kaj-gæster. Grønne pølser — måske valgt i et forsøg på at provokere standen af danske madbloggere og en mere kødfuld grillet sag. Masser af tilbehør til — pølsebrød, mere groft hvedebrød, friske krydderurter, herunder estragon og et par spøjse sennepper, den éne kørt med syltet rødbede.

Og så var det tid til at ringe af…


Læs også: Madbloggersymposum — fire nedslag.

[ad#Google Adsense-blogpost1]

5 tanker om “Middag på Knipps Kaj”

 1. Det var klassestemning på kajen den aften, du rammer fint med dine betragtninger. Stemningen var i særklasse, næsten udansk i mine øjne, mere som at side på kanten af Seinen i Paris. God anmeldelse af maden og fint du fangede hvad desserten var, mindes kun at jeg lod den stå 🙂
  Takker for hyggeligt selskab og kan kun opfordre til, at jer der ikke fik prøvet Knipps Kaj i år slår til næste gang det muligt…..

  Thomas aka Madfar

 2. Jeg er meget enig i dine betragtninger. Ingen af vinene fik topkarakter hos mig… heller ikke maden. Krabberne var fine, men ellers var maden ærgerligt nok ikke noget der imponerede. Stemningen under Knippels bro var skøn i dejligt selskab med de mange madbloggere…

 3. Kære Thomas & Lone!

  Tak for indsparkene — og godt at høre, at jeg ikke var kørt helt ud af et forkert spor i min opfattelse af stemning, mad og vine.

  Alt godt,

  Kasper

 4. Er enig om, at krabberne var det bedst ved maden, de var også skønne. Og så blev jeg betaget af hvor godt staldsmagen i hovedrettens vin opfanget dyre-smagen i anden – selv om jeg ikke var så begejstret for med vin/staldsmage alene.
  mange hilsener, Kim

 5. Kære Kim!

  Tak for kommentaren og Knipps Kaj-oplevelsen med vinen til and

  . Jeg kan godt følge din, hvad angår matchingen af de dyriske toner / brettanomyces. Og vinen fungerede helt klart bedst sammen med anden. I og for sig selv faldt den lidt fra hinanden i min mund kompositorisk; garvesyren og frugtsyren balancerede skidt på nuværende udviklingstrin (eller på grund af det kraftige fadpræg måske?).

  Alt godt,

  Kasper

Der er lukket for kommentarer.