Palle Strøm ikke glad for Helvedes Køkken

Den faste læser vil vide, at jeg takkede nej til at deltage som spisende gæst i forbindelse med produktionen af den danske udgave af Helvedes Køkken. Det skabte en del debat. Mit valg dengang gik primært på, at jeg fandt produktionsselskabets kommunikation sværkt uheldig, nærmest uhøflig. Man rematiserede, hvad man ville tematisere. Gordon Ramsay-ånden. Sådan lige lidt for meget. Til min smag i hvert fald.

I dag kunne Politiken viderebringe et interview af Palle Strøm, ja ham den sympatiske fyr med brillerne, som lavede hyldestserien til gamle tv-shows, Ghota i sin tid. Han bryder sig heller ikke synderligt om TV2’s eksekvering af Helvedes Køkken.

»TV 2’s eksekvering af formatet Hell’s Kitchen har været en stor fejl. Det er ikke blevet til et ægte TV 2-program, hvor tonen havde været gladere og udgangspunktet mere positivt. Jeg ved ikke, hvad der skal ske med programmet, men det åbner en diskussion af, hvad TV 2’s primetime-stil er«

De madbloggere, der valgte at deltage i Helvedes Køkken, gik sultne både til og fra bords. For Wassim Hallal lukkede køkkenet. Lidt brød, smør og smørfed chardonnay blev det dog til.

Pudsigt nok fungerer konceptsyede tv-programmer af og til dårligere end skæv autenticitet. Jf. fx Bonderøven.

Helvedes Køkken, som jeg kun har set i brudstykker, skaber en del problemer: Dels dårlige seertal for TV2. Dels forstærker det fordomme om kvasipsykopatiske køkkenchefer. Det er uheldigt for branchen. Dels forfladiger det en fornem disciplin, gastronomien, til følelsesdrevet reality-tv. Wassim Hallal har sikkert fået mundkurv på, ligesom resten af deltagerne. Jeg glæder mig til at høre hans version om et års tid eller to…

[ad#Google Adsense-blogpost1]