Kategorier
and andebryst

Sprødstegt andebryst — andebryst stegt på pande i eget fedt

Et par skiver sprødstegt andebryst er svært at stå for. Hvis det skal være pandestegt, kan andebryst af berberiand klart anbefales.

Fedtlagtet er godt tykt, kan ridses og danne en fin sprød stegeskorpe. Derudover er selve brystpartiet ganske kødfyldt, så det er muligt at opnå rødt til rosa kød.

Andebryst på pande under intervalstegning.
Andebryst på pande under intervalstegning.


Vejledning til at få rosastegt andebryst med sprødt skind

Forsalt gerne andebrystet med ca. 4 gram salt per kilo kød i 2-3 timer, inden det skal tilberedes.

Temperér til køkkentemperatur inden stegning og snit fedtlaget i fine harlekintern. Steg først skindsiden på en godt varm pande, men ikke for fuld drøn. Ca. 6-8 minutter.

Luk derefter kødsiden af ved go’ varme i 3 minutter. Lidt friske timian kviste og et par hele fed hvidløg er godt til at skubbe til aromaerne. Lad hvile 20-30 minutter og gi’ samme tur på panden. Det burde resultere i et fint rosastegt andebryst.

Et par omgange i ovn ved 50-60 i længere tid kan også bruges, hvis andebrystet ønsket rødt helt til kanten. Så køres der med kortere tidsintervaller på panden.

Pander, komfurer og smag og behag er forskellige, så prøv dig frem. Det kan aldrig gå værere, end at man efter en prøveskive beslutter sig for at gi’ andebrystet lidt mere.

Tilbehør, der passer godt til pandestegt andebryst

I Frankrig serveres tit pommes sarladaises til andebryst – både confit de canard og i rød / medium udgave som her. Skal der fuld knald på umamismagen kan der toppes om med en rødvinssauce lavet fra bunden måske tilsmagt med et ekstra skud grov peber, der har frugtig karaktér (fx sort penjapeber).

Jeg har her — rødvinssauce lavet fra bunden — samlet de bedste opskrifter fra Escoffier, Alibab med flere og krydret med tanker og ingredienslister fra egne eksperimenter.

Lukket for kommentarer.