Påskefrokost — opskrifter

Jeg har via mail fået en række spørgsmål angående inspiration til påskefrost-opskrifter. Jeg har stor respekt for det danske frokostkøkken, hvis der er tale om mad lavet fra bunden; en køkkenretning min mormor beherskede til fulde — mørbradbøffer stegt perfekt medium med bløde, karamelliserede løg. Æbleflæsk. Sild i lage. Måske et stykke ost.

snaps -- illustration -- påskefrokost opskrifterSnaps —

Påskefrokost-opskrifter
Jeg ligger desværre ikke inde med et hav af opskrifter, der passer til en traditionel dansk påskefrokost. Men der kunne være ræson i at lægge for med en omgang stenbiderrogn, enten klassisk serveres med en smørstegt blinis, fuldfed cremefraiche og finthakket rødløg — eller på en sprød kartoffelrösti med laks og rygeostcreme tilsmagt med masser af frisk dild.


Påskefrokost — opskrift 2 — mørbradbøffer
Mormor klassiske mørbradbøffe af svinemørbrad, nænsomt afpareret for sener og skåret i halvanden centimentertykke skiver, banket fladt med let hånd, og efterfølgende paneret let i mel — og efterfølgende stegt til medium i masser af smør. Brunede løg, men endelig ikke med brændte toner, måske en lille smule sukker tilsat. Tid, tid og tid. Mørbradbøfferne blev holdt varme på kakkelovnen, mens løgene blev færdige på komfuret.

Og før mørbradbøfferne en god, hjemmesyltet sild — gerne islandsk.

Og efter silden — måske lidt spejlede vagetlæg serveret med hvid forårstrøffel, hvis det skal være mere ekstravagant.

Og efterfølgende måske en hjemmepaneret fiskefilet med hjemmerørt remoulade og.

Citronfromage til dessert, måske?

3 tanker om “Påskefrokost — opskrifter”

 1. Skidne vagtelæg måske? Og hjemmekrydret snaps – stjerneanis og citron måske – den bliver gul og fin, og kan godt nå at blive god til påske…

 2. Tak for indspark til påskefrokost-opskrifter. Idéen om en fin, gul, citron og stjerneanis krydret snaps er ikke tosset.

  Alt godt,

  Kasper

 3. Tak for input til nogen gode ingredienser til påskemenuen. Altid godt hvis man kan lave lidt utraditionelle ting, der kan overraske gæsterne.

  Mvh

  Bo

Der er lukket for kommentarer.