Peberkagehus

‘Kom jul, kom sne, kom gaver’

elementer-til-peberkage-hus
Elementer til peberkagehus

De sidste par uger har det salte køkken været overrepræsenteret. Hjemmelavet rødkål, rødkål med æbler, rødkål med appelsin og nelliker — pandestegt andebryst. Den eneste afstikker har været en omgang appelsinkompot med nelliker og kardemomme, men den blev nævnt sådan en passant i forbindelse med en julefrokost, der nærmest stablede sig selv på benene. Jeg skal ærligt indrømme, at dessertkøkkenet ikke er min stærkeste side. Ikke at desserter ikke smager mig, langt fra — jeg ender bare oftest med at stå begrevet i at koge oksefond, lave jomfruhummerbisque, glasere okseklump i 30 timer og den slags frem for at kaste mig over de søde sager. Et par enkelte udstikkere har der været i årets løb — fx en fortolkning af Auguste Escoffiers legendariske pære Belle-Hélène.

faerdigt-peberkagehus
Så stor var min glæde, da jeg kontaktede kvinden bag Klidmoster.dk og fik lov at bringe et par billeder fra et fantastisk juleprojekt — et peberkagehus lavet fra bunden. Jeg er overbevist om, at alle raske drenge og piger vil finde det fantastisk. Opskrift på dej til peberkagehuset, skabeloner til døre, vinduer, skorsten og andet — og udførlig vejledning kan findes her.

[ad#Google Adsense-blogpost1]

2 tanker om “Peberkagehus”

  1. Hjemmelavede opskrifter er de bedste. Min mor har skabt hjemmebagte kager til mig, og de ​​var så lækre. Hun selv skære dem i forskellige former som stjerner, dyr og træer.

Der er lukket for kommentarer.