Pingus 2003 —

Pingus 2003 på karaffel
Pingus 2003 på karaffel
Pingus 2003 i glas
Pingus 2003 i glas – smagt i selskab med Kristian Brask Thomsen år tilbage

Ingen kender morgendagen, før solen står op, hedder det sig. Men en lille del af morgendagen kender jeg.

Jeg skal nemlig mødes med Kristian Brask Thomsen og en fælles ven og nyde en flaske Pingus 2003. Det glæder jeg mig i sagens natur en del til.

Fra Flor de Pingus til Pingus 2003

Jeg har smagt stort set samtlige årgang af Flor de Pingus, og det er én af af meget få vine, jeg aldrig har hørt nogen ytre sig dårligt om.

Ikke forstået på den måde, at Flor de Pingus er en crowdpleaser af natur, snarere at den bare “drikker godt”, som man siger.

En balance mellem syre og sødme, primære lag og sekundære smagslag. Nå. I morgen er det storebroderen Pingus, der skal smages.

Mytisk most - Pingus 2003 fra Peter Sissecks hånd
Mytisk most – Pingus 2003 fra Peter Sissecks hånd

Hidtil har jeg kun stiftet bekendtskab med 1996-årgangen, og med en Parker-rating på 96-100 points og en lovende smagenote, glæder jeg mig en smule til at smage Pingus 2003

Opskrifter, der passer godt til tempranillovine med lidt alder på bagen

Tempranillo-vine med lidt år på bagen vil passe godt til fx intervalstegt lammekølle eller en langtidsstegt okseklump, hvor der begge steder er en masse god umamidybde og -sødme i den nedbrudte collagen, hvilket kan give et pikant, nærmest vaniljeagtigt, samspil mellem fadtonerne i venen og de sødmefulde toner fra collagenen.