Rillettes af gris med alsamicoløg, nicoise-oliven og persille

rillettes-svin-løg-balsamico-nicoiseoliven-olivenolie-opskriftOm mødet med en ½ svinekam — rillettes, filet, stegeben

Dette er afsnit to om ‘Målet var at lave så mange forskellige retter som muligt ud af én solid & stor udskæring — nemlig en svinekam med spæk, svær og ben.

svinekam-med-svær-og-spæk
Tilbehør til rillettes af svin
Rilletten kan godt fremstå lidt for rustik og endimensional, hvis den serveres alene blot med brød til. Det er derfor en god idé at variere tilbehøret med noget syrligt, noget salt og noget sødt for at bringe elementerne i smagsmæssig balance. Noget sprødt er også godt.

Hvis det skal gå stærkt, så er en god rillette med en klat sennep og brød helt fint, særligt hvis svinerilletten får selskab af et glas god syrerig rødvin. I første omgang serverede jeg rillettes af svin med balsamicoglace, friteret persille og brød stegt sprødt i en anelse oksefedt.

Se også: Svinerillettes på brød ristet i aromatiseret oksefedt

Denne gang blev tilbehøret balsamicoløg — rødløg snittet fint, karamelliseret i balsamico, sukker & groftkværnet sort peber. Derudover kom der gode, små salte og bitre nicoise-oliven i “kompotten” +  et vred bredbladet persille til at gi’ lidt krydring og friskhed. Meget fint sammen med rilletten! Der spiss godt brød til.