Kategorier
franske opskrifter opskrifter rillettes svinekam svinekød

Rillettes af svin — m. balsamicoløg, nicoise-oliven og persille

rillettes-svin-løg-balsamico-nicoiseoliven-olivenolie-opskriftOm mødet med en ½ svinekam — rillettes, filet, stegeben

Dette er afsnit to om ‘Mødet med Svinekammen’. Målet var at lave så mange forskellige retter som muligt ud af én solid & stor udskæring — nemlig en svinekam med spæk, svær og ben.

Første kapitel handlede om svinerillette, og jeg fortsætter i den ånd. Men med et andet tilbehør. Læs mere om tilberedningen af rillettes af svin her: Svinerillette med friteret persille og balsamicoglace. Hvis der ønskes en mere traditionel tilberedning af svinekammen, kan jeg anbefale følgende opskrift — flæskesteg med sprød svær, rodfrugter & rødvinssauce.

svinekam-med-svær-og-spæk
Tilbehør til rillettes af svin
Rilletten kan godt fremstå lidt for rustik og endimensional, hvis den serveres alene blot med brød til. Det er derfor en god idé at variere tilbehøret med noget syrligt, noget salt og noget sødt for at bringe elementerne i smagsmæssig balance. Noget sprødt er også godt. Hvis det skal gå stærkt, så er en god rillette med en klat sennep og brød helt fint, særligt hvis svinerilletten får selskab af et glas god syrerig rødvin. I første omgang serverede jeg rillettes af svin med balsamicoglace, friteret persille og brød stegt sprødt i en anelse oksefedt. Denne gang blev tilbehøret balsamicoløg — rødløg snittet fint, karamelliseret i balsamico, sukker & groftkværnet sort peber. Derudover kom der gode, små salte og bitre nicoise-oliven i “kompotten” +  et vred bredbladet persille til at gi’ lidt krydring og friskhed. Meget fint sammen med rilletten! Der spiss godt brød til.
brød_til_rillettes_af_svin

[ad#Google Adsense-blogpost1]

Lukket for kommentarer.