Royal opbakning til Rasmus Kofoed og Bocusen

Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie lagde vejen forbi Lyon for at støtte den danske fødevareindustri i Frankrig og fandt også tid til at ønske Rasmus Kofoed held og lykke til Bocuse d’Or.

Af Jesper Andersen, presseansvarlig, Bocuse d’Or Team Denmark

Her til aften var der stor reception i Chambre de Commerce et Industrie (CCI), handelskammeret med base i den smukke gamle børs bygning i Lyon. Æresgæsterne var DKH Prins Joachim og Prinsesse Marie, men herudover var der en lang række særligt inviterede VIPs fra Frankring og Danmark til stede fra diplomatiet, erhvervslivet og vigtige organisationer. Ja, selv det franske militær var repræsenteret i fuld galla!

Formålet med receptionen var at markere Rasmus Kofoeds og Danmarks favoritstatus ved Bocuse d’Or, men også at udtrykke Danmarks ønske om at påtage sig værtsrollen for Bocuse d’Or Europe i 2014 – et ønske som Hans Kongelige Højhed Prins Joachim i sin tale personligt bakkede op om.

Det var mit håb at kunne vise lidt video fra aftenen, men upload hastigheden til YouTube fra hotellet er simpelthen for ringe. 642 minutter ville det tage at uploade 6 minutters video. Det vil sige, at computeren ikke engang vil være halvt færdig, når jeg skal op igen og spise morgenmad! 😀 Så video må I desværre vente med til tirsdag.

Copenhagen Drummers, vindere af Talent 2010. Foto: Jesper Blæsild

Aftenens mest festlige indslag var en gæsteoptræden af Copenhagen Drummers – vindere af Talent 2010 konkurrencen på tv sidste år. De knægte kan dælme tromme!! Videoen må desværre vente og derfor også detaljerne om deres show og hvad de laver hernede, men et enkelt billede eller to kan I da få.

Copenhagen Drummers show rummer mange opfindsomme påhit, som fx selvlysende trommestikker. Foto: Jesper Blæsild

I morgen ankommer fødevareminister Henrik Høegh til Lyon og han vil sammen med DKH Prins Joachim og Prinsesse Marie besøge SIRHA fra kl. 12.00, så der skal nok blive rigeligt at se til på pressefronten med fotograferinger m.v.

Nu er klokken tæt på 3 om natten, så jeg vil lukke ned efter endnu en lang – men sjov – dag i Lyon.

Husk at du også kan følge Rasmus Kofoed og Bocuse d’Or på vores Facebookside.

De er sgu' søde, de franskmænd! Efter oprydning må man ikke gå tomhændet hjem 🙂

—-

Se en oversigt over Jesper Andersens blogindlæg fra Bocuse d’Or 2011.