Søren Frank vs. Adam Price: Restaurant Open

Hvor er der forskel på madanmeldere. I aftes spadserede jeg forbi Det Kongelige Teater, under Bournonville-buen, og ud på Tordenskjoldsgade, hvor restaurant Ensemble, med Jens Vestergaard og Mikkel Marbjerg bag gryderne, i sin tid på rekordtid hev først én og siden to michelinstjerner hjem. Ensemble lukkede, og to modige svenskere, Alexander Magnusson & Oliver Peerless, slog dørene op for en ny restaurant ved navn Open på adressen.

Fra Ensemble til restaurant Open
Jeg spejdede ind ad vinduet, og det lignede nærmest de gode gamle Ensemble-dage, hvor jeg heldigvis nåede at spise, inden lukningen. Jeg husker særligt et fantastisk smukt match af af sylvaner fra Alsace, en normalt underkendt drue, kombineret med kammuslinger og syltet gulerod. Meget simpelt, meget elegant, meget underspillet og svært lækkert.

Nå. Det, det skulle handle om, var, hvor forskellige Berlingskes førsteanmelder, Søren Frank, og Adam Price, Politikens anmelder, har vurderet én og samme vin. Beklager, en digression mere er på sin plads.

Jeg læste menukortet igennem ad flere omgange. Sikahjort som hovedret — i kombination med Bandol fra 2005 (hér på en gourmetlight-restaurant, kan man åbenbart godt finde vine med alder (en slet allusion til min kritik af nomas meget unge vine i vinmenuen). Pære og Sauternes fra Château de Mayne til dessert. En omgang jomfruhummer først overvejede jeg. Men det må blive en anden gang. Jeg gik videre, jeg gik hjem, og googlede.

Søren Frank vs. Adam Prices opfattelse af samme vin

“Vinen vi fik hertil faldt dog ikke i min smag: Jeg fandt denne fosterstadie-udgave (2009!) af pinot grigio-drue (her fra Tommasi) – som er den helt store mode bl.a. umodne vindrikkere i især England pt. – decideret frastødende.”

“Her var stenbiderrogn, sik-rogn, røget torskerogn og lakserogn, der spillede udmærket sammen og fik godt modspil fra de øvrige indslag på tallerkenen. I glasset en udmærket frisk Pinot Grigio fra Tommasi, ’09.”

Anmelderi er langt fra en eksakt videnskab, og det betaler sig at kende sine anmelderes smagspræferencer og -referencer.

6 tanker om “Søren Frank vs. Adam Price: Restaurant Open”

 1. Vel en meget naturlig vinkling fra de 2, ud fra hvad man hører ude i byen, i hvert fald – Frank som vinsnobben, der ikke let lader sig tilfredsstille og Price som nyderen, der er tilfreds så længe mad og vin rammer hinanden i en hvis grad.

 2. Monsieur Bergholt – den gastronomiske snushane!

  I et vist omfang er en ‘god’ madanmelder én, du selv er enig med det meste af tiden, sålænge han/hun er konsekvente i sine betragtninger.

  Og det er faktisk meget godt ramt, Anders – din karakterising af de to omend der selvfølgelig hører mange flere nuancer med til herrernes betragtninger.

 3. Kære Kasper,
  Kom du bare indenfor næste gang 🙂
  Vi laver god mad og hygger os. Jomfruhummeren er desværre væk nu, men til gengæld har jeg lavet en ret med løg, æg, røget marv og Fanøskinke som er ret god.

 4. Kære Alexander!

  Tak for hilsen & opdatering på menukortet. Den nye for-/mellemret lyder bestemt ikke tosset; jeg kan se, at der også indgår kalvebuillon.

  Alt godt,

  Kasper

 5. Nu har der i dette tilfælde sikkert bare været forskel på de to madanmelderes smagsløg (som du selv skriver), men det er jo ikke usædvanligt, at to flasker af den samme vin smager meget forskelligt.
  Dels kan der være tale om to forskellige aftapninger, dels udvikler vinene sig forskelligt i flaskerne, dels kan den ene af de ovennævnte være åbnet dagen før osv.
  Sjovt er det dog at finde den slags modstridende anmeldelser.

  Med venlig hilsen
  Anders

Der er lukket for kommentarer.