Stemningsbilleder fra lørdagens smagning

Østerbro. Holsteinsgade nr. 27. Rasmus Holmgårds smagelokaler samt frontrum, der huser vinkollektiet Weinerei. En kælder, der oser af vinøs grundstemning. Vine på hylder, vine i rodekasser til fornuftige priser, og vine i kasser fra gulv til loft!

Rodekasse 1 — der lå bl.a. to rare flasker Lirac i årgang 2005 og hyggede sig. Jeg mener, to kunne fås for 100,-


Og så gik vi i gang med at smage østrigsk vin — bl.a. fra Prager i Wachau.


F.X. Pichlers grüner veltliner smaragd var nok min favorit den aften; selvom Prager også gjorde et godt, mineralsk & længelevet indtryk.


Den officielle smagning afløstes af ad hoc-smagning af 12-15 forskellige hvide og røde — de fleste et par klasser under smagningens. Men der var også kuriosa-flasker — fx en roter veltliner lavet på letbotrytiserede druer.

Grüner veltliner og roter veltliner har intet med hinanden at gøre geneaologisk. Det har Welschriesling og riesling for resten heller ikke, som det vist fejlagtigt blev nænvt på et tidspunkt under den kommenterede smagning.

Vinene blev serveret så godt som ad libitum til et kæmpe ostebord, der bl.a. bød på Arlas unikaoste, der normalt kun sereres i restaurantregi, og mere tilgængelige klassikere som fx Thises vesterhavsost.