Kategorier
smagenote smagenoter tysk riesling vin

Stemningsbilleder — 12 år gammel rheingau-riesling fra Weingut Hupfeld

Ja — ikke så mange ord denne gang. Blot et par stemningsbilleder af en 12 år gammel rheingauriesling, som jeg/vi drak for noget tid siden — faktisk inden et besøg på Berntsens Ballade.

Sidstnævnte, altså Berntsens Ballade, har jeg en levemandserindring af gæsteskribent Kristian Brask Thomsen på vej med. Opdateret d. 4 okober. Levemandserindringen er nu online — og kan læses her: Berntsens Ballade, Charmøren på Vesterbro.

Forsidehochheimer-victoriaberg-weingut-hupfeldt-1997Og så af med proppen

gammel-rheingau-riesling-1997-foer-besoeg-paa-berntsens-ballade
Gennemvædet, ja. Altid interessant at se, om luft har trukket den anden vej også og skabt en oxideret vin. Det var ikke tilfældet, heldigvis. Frisk, syrerig og stadig med frugtnuancer.

På ingen måde verdens største riesling, men ikke desto mindre en god oplevelse. Ren, struktureret og stram.

2 kommentarer til “Stemningsbilleder — 12 år gammel rheingau-riesling fra Weingut Hupfeld”

Hej,
Der ramte du da lige noget jeg bare må spørge om… hvordan kan du se på proppen om der er trukket luft ind? – eller er det bare lugt og smag du bedømmer det på??

Ellers er det jo ikke meget andet end at sige, lækker blog.

MVH Lasse Jensen

Kære Lasse!

Mange tak for dit spørgsmål.

Jeg kan ikke visuelt vurdere, om der er trukket luft ind — det er udelukkende baseret på duft, smag og vinens farve. Oxiderede vine synes jeg har en tedens til at blive brunlige lige så stille og roligt.

Derudover havde jeg den fordel at have smagt samme vin med uskadt prop et par uger tidligere, og de to var meget tæt på hinanden modnings- og smagsmæssigt. Deraf min konklusion.

Alt godt!

Kasper

Lukket for kommentarer.