Kategorier
syltede agurker

Opskrift på Dorthes mors hjemmelavede syltede agurker

Indledning: Fra stegte sild, sylte og surkål til Dorthes mors syltede agurker

For et års tid siden havde jeg fornøjelsen af at møde Christian. Christian var positioneringsbureauets praktikant, og så havde han en smuk og ungdommelig kærlighed til det, man ofte kalder god gammeldags dansk mad. Sild — i enhver afskygning. Kryddersild, Julesild, Stegte sild. Sylte. Medister. Surkål. Den slags. Og så gamle knallerter, men det er en anden historie.

For et par ugers tid siden mødte jeg Christian, som havde været i Irma og hos slagteren. Et par smukke svineskanke var røget i posen samen med bayersk Weissbier.

Praktikanter kommer og går, men nu har jeg mødt et nyt menneske, der deler min og Christians passion for god, gammeldags mad, nemlig Dorthe.

Dorthes far har sammen med vennerne kreeret en syv meter lang rullepølsepresse. Den slags er det svært ikke at imponeres over. Tidligere stod den på rådyr-, okse- og flæskerullepølse. Det vender vi tilbage til, for jeg har lokket en opskrift eller to ud af Dorthes far.

Opskrift på syltede agurker

Men kvinderne først — her er Dorthes mors velprøvne opskrift på  syltede agurker. De tog kegler, da de blev serveret til frokosten den anden dag!

Opskrift på syltede agurker
9 agurker
2 liter eddike
1450g sukker
1 pose blandede syltekrydderier
4- 5 skalotteløg
Evt. skærmdild

Agurkerne skrælles og flækkes på langs, herefter skrabes kernerne ud med en ske og agurkerne skæres i skiver, ca. 6-8 mm på tværs, lægges i glas/ krukker, der er skyllet i konserveringsmiddel.

Eddiken koges, løgene koges med et par minutter.

Agurkeskiverne kommes i glassene/krukkerne, eddikelagen med løg hældes over og krukkerne/glassene bindes til.

Efter min. ca. 2-3 dage er de anvendelige, sprøde og lækre.—

3 kommentarer til “Opskrift på Dorthes mors hjemmelavede syltede agurker”

Newyorkerbyheartsiger:

Åh, syltede agurker – de må da vist på to-do-listen (min MEGET lange liste!)

Mange hilsner
Birthe

Hej Birthe!

Ja! Jeg overvejer at gå i gang med en sammenligning af ovenstående opskrift med Hüttemeiers klassiske råsyltede agurker. Én af Camilla Plums ansatte havde fortolket den opskrift, og jeg købte et glas, da jeg var forbi Fuglebjerggård. Det var dyre, men skønne sager.

Alt godt,

Kasper

Newyorkerbyheartsiger:

Spændende, det vil jeg glæde mig til 🙂 For mange, mange år siden, prøvede jeg Hüttemeiers råsyltede, de var faktisk gode….

Mange hilsner
Birthe

Lukket for kommentarer.