Tærte med laks og spinat

Gæster var inviteret til søndagsfrokosten i går, og valget faldt på to tærter — et projekt, jeg overtog fra min kæreste i 11. time.

Tærte med laks, spinat, skalotteløg og rødspætte

Den ene tærte med laks og spinat, en klassisk kombination, som blev peppet op med dels et syrligt element (skalotteløg i tynde skiver blev sauteret i gewürztraminer sammen med en smule hvidvinseddike), dels et fedt og cremet element (fuldfed cremefraiche 38%).

Og så besluttede jeg at tilføre lidt mere kompleksitet og dybde i fiskesmagen via et lag af rødspættefiskefileter skåret i 1-centimeter tykke strimler.

Tærte med laks og spinat -- inden æggemasse hældes over
Tærte med spinat, skalotteløg, filet af rødspætte og laks. Her inden der tilføjes det afsluttende lag æggemasse

Approachet var simpelt, og resultatet blev godt. Man starter med en klassisk tærtedej til bunden, som forbages. Herefter sauteres spænde spinat blade i en smule smør og en smule olivenolie.

Spinaten falder hurtigt sammen og fylder meget lidt, så køb evt. dobbelt op af, hvad du forestiller dig er rigeligt. Spinaten af panden, og på med en lille klat smør mere, hvor fintskivet skalotteløg sauteres og slutteligt glaseres i en sjat hvidvin (jeg brugte Gewürztraminer Grand Cru Brand fra Irma).

laks-spinat-cremefraiche

Spinat og løg blev vendt sammen og tilføjet tærtebunden. Ovenpå et tyndt lag med rødspættefilet, så laks, så lidt fuldfed cremefraiche (38%) og til slut en æggemasse rørt på to æg, halvanden deciliter sødmælk, tre spiseskefulde cremefraiche en spiseskefuld mel, salt og peber.

Tærten med laks og spinat blev bagt i ca. 35 minutter ved 175 grader.

laks-spinat-taerte
Resultat: Færdigbagt tærte med laks, spinat og rødspætte

Kasper Bergholt. Mad- & vinblogger siden 2007.