Kategorier
tærte tærte med bacon tærte med porre tærteopskrift tærter

Tærte med bacon og porre — ikke quiche lorraine

Det ville være en tilsnigelse at kalde det en quiche lorraine, denne måske kendteste franske tærte fra området Lorraine i det nordøstlige Frankrig.

Quiche lorarine — flæsketærte
Flæsketærten. Traditionelt bagt uden ost — god, røget flæsk, gerne tørsaltet, kombineret med en bagt æggemasse. For dem, der går op i nomenklaturspørgsmålet, så kaldes en quiche lorraine bagt med gruyéreost for en quiche au gruyère eller quiche vosgienne.

taerte-tomat-bacon-porre

Fra quicke lorraine til tærte med bacon, porre og tomat
Frokostgæster var på vej, og to tærter bestilt. Tærten med laks, spinat og skalotteløg er allerede beskrevet.  Tærtebund af klassisk mørdej. Æggemasse på to æg, halvanden deciliter mælk, en smule fuldfed cremefraiche og et par skvæt olivenolie, salt peber. Tørsaltet bacon fra Aalbæk stegt i fornuftige stykker, afdryppet. Skivet porre efterfølgende svitses i baconfedtet. Æggemasse over og så et lag san marzano-tomater på toppen.

san marzano-tomater

Smagsmæssigt var tærten med porre, bacon og tomat nok mere i retning af Provence end Lorraine.

taerte-tomat-porre-bacon

Tilbehør til de to tærter: Simpel salat på romaine

romainesalat
Tilbehøret til tærterne med henholdsvis laks og spinat og porre og bacon blev en simpel salat. Romainesalat plukket i nogenlunde mundrette stykker i en let dressing på hvidvinseddike, en smule sennep, lidt rørsukker, salt, peber, en smule hvidløg og så godt med olivenolie i under heftig indpiskning. Gi’r en fin, cremet dressing — og ta’r få minutter at lave.

6 kommentarer til “Tærte med bacon og porre — ikke quiche lorraine”

Hej Anders!

Tak. Den var bestemt heller ikke tosset. Der var dog delte meninger om, hvilken af de to tærter, der var bedst. Jeg foretrak selv den med laks og spinat; mere raffineret. Bacon, porre og tomat er måske lidt for gennemtæsket en kombination til at virke pirrende på smagsløgene…

Alt godt,

Kasper

Haha! — ja, der er opskrifter nok i verden, må man sige. Men helt enig — gi’ den med laks et skud først — og gi’ gerne et praj om, hvordan eksperimentet spændte af.

En rettelse må være på sin plads. En quiche lorraine har intet med Loire-floden, eller den egn som denne flod løber igennem at gøre, men derimod med det område i det nordøstlige Frankrig der netop hedder Lorraine 🙂

Kære Lene!

Du har inderligt ret, og jeg sidder tilbage med røde øren. Jeg troede faktisk, ja ja siger læseren så, at jeg havde rettet til efter at have konsulteret Larousse Gastronomique. Men pinligt er det, og ændres skal det!

Tak for godt læserskab!

Alt godt,

Kasper

Lukket for kommentarer.