Kategorier
madblogs

Tivoliseringen af madblogosfæren

Opmærksomhed er i et mediebillede, hvor kanaler og tilbud dag for dag vokser, den knappeste ressource. For to år siden var det modebloggerne, der stod for skud. Nu er det madbloggerne.

tivolisering-madblogs

Seneste tilbud, der tikkede ind i min inbox lød: Hvis vi gi’r dig mad, så skriver du om det. Godt nok i hundrede dage, og det er jo ikke så tosset.

rekruttering-madboggere
Svensk rekrutteringsinitativ — udvalgte madbloggere tilbydes gratis råvarer i 100 dage mod at skrive om maden.

Men jeg tror, man skal passe på, at blogosfæren ikke bliver (for) tivoliseret. Der sættes dæleme mange konkurrenceinitiativer i søen for tiden, pr-bureauerne kæmper om bloggernes gunst og de mere kommercielt markedsføringsfolk ligeså.

Et godt sted at begynde — i en verden, hvor earned media og bought media i fortsat stigende omfang flyder sammen — er at stille spørgsmålet: What’s in It for Me? — og mine læsere. Det kan godt reflektere over uden at være liberalist eller  narccicist.

7 kommentarer til “Tivoliseringen af madblogosfæren”

Newyorkerbyheartsiger:

Det kunne være dejligt at lære noget mere om det, om faldgruberne og om vi madbloggere kan finde sammen i en fælles front med og mod reklamebureauer, konkurrencer osv.

Der burde være en slags madbloggernes fagforening og det ville være fedt hvis madbloggere kunne finde mere sammen, som f. eks. modebloggerne har gjort.

Mange hilsner
Birthe

@Birthe: Ja, der er mange faldgruber! Og det er rigtig spændende at læse/lære om det.

Jeg synes, at vi ser – uformelle – ansatser til et madbloggerfællesskab dels i form af madbloggersymposiet, som ser ud til også at blive en realitet i 2011, dels på madblogs.dk, dels i Facebookgruppen Madbloggernes Himmel, som jeg synes fungerer fantastisk mht. vidensdeling, støtte og debat, og dels rundt omkring fx. her hos Kasper.

Men tanken har også strejfet mig, om vi kunne formalisere vores “community” en anelse mere – uden at det ligefrem skal blive til en fag-forening med dyrt kontingent, stramme regler og ondt pampervælde. 🙂

Jeg håber, at tanken om et styrket madbloggerfællesskab “simrer” rundt omkring i de små og store køkkener. Nu er vi i hvert fald to! 🙂

Lise
Kage! Kage! Kage!

@Lise – ja et ville være dejligt – og der skal jo startes et sted, så 2 er da en fin star 😉

Mange hilsner
Birthe

Madbevægelsen kunne fx være neutralt territorium, hvis der er stemning for det.

Jeg er personligt i tvivl om, hvor meget der skal formaliseres og struktureres, men diskussionerne er sunde, synes jeg.

Jeg går i tænekboks!

Go’ weekend!

Kasper

Rasmus Holmgårdsiger:

Marie og jeg har et lidt mere formaliseret netværk for madkommunikatører, herunder madbloggere, på tegnebrættet. Med “lidt mere formaliseret” skal forstås, at vi jo allerede har et godt netværk, men at det godt kunne sættes mere i system, så vi blev endnu bedre til at hjælpe og støtte hinanden med inspiration, viden og gode kontakter. Vi finder den endelige form på det i takt med produktionen af dette års symposium, der som bekendt løber af stablen den 16. og 17. september. Madbevægelsen kunne måske være en del af netværkets tekniske omdrejningspunkt? Lad os tale mere om det.

Kære Rasmus!

Det lyder rigtigt godt! Jeg glæder mig til at høre mere — og stiller gerne Madbevægelsen til rådighed med de funktionaliter, man/vi kunne ønske os/blive enige om.

Alt godt,

Kasper

Hej Rasmus,

Det synes jeg selvfølgelig også lyder rigtig godt – og indlysende. Jeg har i hvert fald et billede af dig (og Marie) som en slags venlige “forældre” i madbloggerfamilien. (Don’t get me wrong. Det er en stor kompliment!) Jeg vil gerne være tante. 🙂

Lise

Lukket for kommentarer.