Kategorier
epresso Uncategorized

Triple espresso på Blegdammens Stjerne — el. kalibrering af smagsløgene, om du vil

Fra en kollega har jeg hørt godt om Blegdammens Stjerne, der i sin menustruktur er ærkefransk: Croques til frokost, og bavette og confit de canard til aften.

Kalibrering af smagsløgene efter mange kopper espresso hos The Coffee Collective
Jeg trængte til at få kalibreret mine smagsløg efter at have drukket mange kopper espresso hos The Coffee Collective. Sådan en klassisk, fransk espresso, og så havde jeg brug for en stor mængde. Normal espresso stod i tyve kroner, men vi landede en fornuftig pris på 36 for en triple, hvilket jeg finder fair. Vi fik også en god sludder om de nye torvehaller, hvor én af gæsterne blandede sig i samtalen. Nøjagtigt som det sker i Frankrig, men sjældent sker i Danmark, hvor vi går rundt i vores egne små bobler.

Smagte kaffen på Blegdammens Perle?
Smagte kaffen så? Ja. Kraftig, stærk, lakrisal og med brændte toner. En klassisk kop espresso. Sværger jeg stadig til The Coffee Collectives? Ja, det tror jeg. Den underspillede frugt og den mineralitet The Coffee Collective byder på er mere mig. Det er lidt ligesom forskellen mellem at drikke Bordeaux eller  Bourgogne. Hver ting til sin tid og sin ret, i bredeste betydning.

Personligt foretrækker jeg jo nordlig rhône; men jeg ved ikke rigtigt, hvilken espresso der kunne matche den vinøse profil. Nogen bud?

3 kommentarer til “Triple espresso på Blegdammens Stjerne — el. kalibrering af smagsløgene, om du vil”

Kære Morten!

Ubrugelig og ubrugelig, jeg synes i hvert fald det er en god historie. Og ja, han var der. Dog ikke bag komfuret, for der var kun kafffedrikkende mennesker i restaurantens lokaler. Men hyggeligt var dér.

Har du også spist der? Nogle favoritretter?

Alt godt,

Kasper

Lukket for kommentarer.