Måske verdens bedste riesling? Pfaffenberg, Selection, Weingut Knoll

Hvordan smager verdens bedste riesling?

Forår og østrigsk riesling har siden jeg var i Wachau for en del år siden hængt uløseligt sammen. Denne sarte fornemmelse, natur og råvarer byder på.

Duften af flint og mineralitet i luften, lige før forårsregnen falder. Weingut Knoll med base i Unterloiben og konservatisme par excellence, den ældste søn hedder til eksempel altid Emmerich, kan noget helt særligt.

En underspillethed, som er forførende. Som gør, at jeg gentagne gange ved åbning af en flaske er blevet i tvivl. Tog jeg fejl alle de sidste gange. Men der er altid flere lag at komme efter, og ofte viser vinene sig bedre på anden dage, i hvert fald når de ikke har mere end 5-10 år på bagen.

I går fik jeg lejlighed til at smage Weingut Knolls Riesling ‘Ried Pfaffenberg’. En mark, jeg har et vist forhold til, da jeg blev fanget dér under et heftigt torden- og regnvejr. Og mange af de nedgangsstier, vi forsøgte os med, endte blindt.

Måske verdens bedste riesling: Ried Pfaffenberg, Selection, 2005, Weingut Knoll, Unterloiben, Wachau, Østrig.
Måske verdens bedste riesling: Ried Pfaffenberg, Selection, 2005, Weingut Knoll, Unterloiben, Wachau, Østrig.

Smagenote følger… Men det var godt… Dog langt mere balanceret på andendagen. Og en koncentration og viskositet, der vil skille vandene.