Kategorier
århus frederikshøj Helvedes køkken palle enevoldsen Renaud Ruer restaurant frederikshøj Victor Pepin wassim hallal winemaker's dinner

Wassim Hallal i selskab med Renaud Ruer (Bordeaux) & Victor Pepin (Bourgogne)

Wassim Hallal — dommer og mesterkok

Mine tænder begyndte ikke at løbe i vand efter indbydelsen til Helvedes køkken, hvor jyske Wassim Hallal fungerer som dommer i denne første sæson på dansk grund, men menuen nedenfor er en noget anden sag, må man sige.  Her gør Wassim Hallal det, han er bedst til — laver udsøgt mad!

Fra personfiksering — in casue: Wassim Hallal — til Winemaker’s Dinner-konceptet
Winemaker’s Dinners er et koncept, der ser ud til at blive mere og mere populært. Idéen er sådan set simpel: En særlig menu sammensættes til en række særlige vine, der på aftenen præsenteres af de mennesker, der har skabt vinene — eller for de større huses vedkommende af repræsentanter for vinproducenten.

Ret kreeret af Wassim Hallal på Restaurant Frederikshøj. Wassim Hallal er chefkok på stedet, men kendes også fra Helvedes køkken på TV2

Efter at have tilmeldt mig Wassim Hallal & Palle Enevoldsens nyhedsbrev fra restauranten Frederikshøj i Århus, hvor Wassim Hallal fungerer som medejer og køkkenchef, modtog jeg menuen nedenfor, der byder på vine fra de to klassiske områder Bordeaux og Bourgogne.

Den fortjente at blive delt, synes jeg…


Onsdag d. 10. februar kl. 18.30
Kom og mød Renaud Ruer fra Bernard Magrez, en af Bordeaux’ største foregangsmænd og ”enfant terrible” og Victor Pepin fra William Fèvre, bedste Chablis-producent ifølge Meadows.

Menu & vine
Champagne Deutz Brut Classic & snacks
*****
Foie gras – jomfruhummer – valnødder
2008 Saint Bris
Domaine William Fèvre
*****
Hummer – brissel – jordskokker
2008 Chablis Cru Bougros
Premier Cru, Domaine William Fèvre
*****
Pighvar – trøffel –grønkål
2005 Château Pensées Bois Pertuis
AOC, Bordeaux, Bernard Magrez
*****
Okse – rødbede – tranebær
2004 Château Fombrauge
Grand Cru, Saint-Émilion, Bernard Magrez
2006 Château la Tour Carnet
4. Cru Classé, Haut Médoc, Bernard Magrez
*****
Æblekage Anno 2010
2007 le Sauternes de ma Fille
AOC, Sauternes/Barsac, Bernard Magrez

Winemakers Dinner pr. person Kr. 1.200,-

Ud fra filosofien om, at Bordeaux i dag har to muligheder — priserne ned eller kvaliteten op — har Bernard Magrez valgt det sidste. Og han har vist, at der kan laves supervin i alle appellationer. På alle Bernard Magrez’ vinslotte foretages ”pink høst”, dvs. halvdelen af druerne fjernes, når de har taget farve. Den ”rigtige” høst foregår naturligvis også manuelt, og druerne sorteres enkeltvis, som var de perler, af kompetente hænder. Magrez’ mange vine har hver især deres egen elegante og personlige stil med masser af terroir og lag på lag af smags- og duftnuancer. Domaine William Fèvre ejer hele 15% af alle Grands Crus markerne i Chablis og derfor kaldes William Fèvre ofte »Kongen af Chablis« af mange af sine kollegaer.

Kontakt information
Palle Enevoldsen & Wassim Hallal
Restaurant Frederikshøj
Oddervej 19-21 – Marselisborg Skov – 8000 Århus C,
Tel. + 45 86 14 22 80

Billedmateriale fra Frederikshøjs hjemmeside.


Wassim Hallal — et miniportræt

Portræt billed af libanesisk fødte Wassim Hallal

Wassim Hallal er født i 1980. Opvokset på Thy-egnen. Udlært kok fra Hotel Limfjorden i 2001 — de sidste seks måneder af uddannelsen foregik under Nikolaj Kirk på Formel B. Modtog højeste udmærkelse, sølvmedaljen. Køkkenchef på Molskroen 2003-2006.  Molskroen modtog prisen årets restaurant i 2006. Tidligere ansættelser på bl.a. Hotel d’Angleterre & Formel B i København. På Politikens forlag har Wassim Hallal udgivet boget Forretter i 2008.

[ad#Google Adsense-blogpost1]

7 kommentarer til “Wassim Hallal i selskab med Renaud Ruer (Bordeaux) & Victor Pepin (Bourgogne)”

Jeg er svært lokket, må jeg indrømme. Jeg ville virkelig gerne smage Wassim Hallals mad. Det lyder fremragende — med klassisk bund i det franske køkken men med internationalt udsyn og solide, danske råvarer.

Og så ville jeg også vældigt gerne smage 2008 Chablis Cru Bougros
Premier Cru…

Desværre er børnepasning og den slags lidt af en show stopper — også d. 10., ser det desværre ud til.

Skal du/I?

Hvis der dumper en invitation ind i mailboksen, tager jeg gerne turen fra AA in the name of GastroMand.dk;) Mere seriøst over jeg det da kraftigt – tvivler på at Københavnerdrengene tager turen over sundet:)

Sådan! Heldige Familiefar — jeg glæder mig til at læse hans oplevelse af besøget hos Wassim Halla på Frederikshøj!

Gi’ gerne et praj, når det er online.

Will do… jungletrommerne beretter om en fantastisk oplevelse (og det altså fra en mand der ikke var synderligt imponeret af eksempelvis Bo B. for blot et par måneder siden.)

Lukket for kommentarer.